Luke van Overbeek is met ingang van dit seizoen de trainer/coach van het zaterdagelftal van VV Dongen. De pas 27-jarige Luke is de zoon van Patrick van Overbeek, beter bekend als de man die samen met zijn echtgenote Manon sportzaak Intersport Oosterhout runt. In het verleden was vader Patrick een hardwerkende spits in Dongen 1 onder trainer Joop van der Wiel.

Happy-point

Luke heeft tot zijn 17e jaar actief gevoetbald bij RKC Waalwijk, kwam terug naar VV Dongen maar moest zijn actieve carrière stoppen vanwege een hardnekkige blessure. Velen onder ons kennen ook zijn broertje Elvio, die via PSV, Go Ahead Eagles, De Graafschap en Telstar zijn voetbalgeluk nu beproefd bij Glentoran FC in Noord-Ierland.

Luke is altijd jeugdtrainer bij VV Dongen geweest. Vorig jaar heeft hij, vanwege de vele werkzaamheden in het buitenland voor zijn toenmalige werkgever, het training geven even stop moeten zetten. ,,Ik was veel in de weekeinden weg en je wilt toch bij je team zijn als dat moet spelen. Het is alles of niets!”  De tijden zijn in het voordeel van Luke veranderd. De huidige salesmanager heeft een nieuwe werkgever nabij Dongen gevonden. ,,Ik ben nu alle weekenden thuis en kan dus weer lekker met voetballen bezig zijn.”

Hij weet wat van hem verwacht wordt. Hij zat de afgelopen jaren ook al in de Technische Commissie van VV Dongen. ,,Ik heb daar aangegeven dat als je iemand zoekt, dan zit hier jullie man als het in jullie straatje past!”  Het huidige zaterdagelftal is vanaf dit jaar een echt onderdeel van de selectie van VV Dongen. ,,Er werd vorig jaar aan het bestuur gevraagd of de mogelijkheid bestond om, zoals in het verleden ook al eens was, een zaterdagelftal te mogen starten. De ambitie bij het bestuur van VV Dongen was dat er een Standaard team op  zaterdag weer moest komen. Vorig jaar was een pilot waarin veel ervaring is opgedaan. De spelers worden opnieuw geselecteerd en het doel is zo hoog mogelijk te gaan voetballen. Daarnaast werd ook het nieuwe elftal O-23 opgericht, dat ook op zaterdag gaat spelen.”

Deze opzet voldoet aan het motto van het bestuur: Groeien van Onderuit! Daarmee hebben leden de mogelijkheid om of op zaterdag op niveau te voetballen of op zondag te gaan voor het eerste elftal. Daarnaast blijft recreatief voetbal bij de lagere elftallen bestaan en ook hier bestaat de keuze tussen zaterdag en zondag, al wordt het op de huidige locatie wel erg druk op zaterdag.

,,Ik heb er zin in. Wij spelen met Dongen Zat. in de regio met daarin verschillende derby ‘s, dat is erg leuk en vaak ook met veel publiek. Heerlijk zo dicht bij huis. Slechts drie uitwedstrijden ver weg richting Oss,” besluit een blije trainer.

Bron: vv Dongen

Vindt hier meer informatie over vv Dongen.
Lees hier andere artikelen over vv Dongen.