“Ik ben een voetbalbeest in hart en nieren” Leider bij de Onder 19, verantwoordelijk voor de ledenadministratie, tijdelijk leider bij het tweede omdat daar even geen leider was en verantwoordelijk voor de kleding van de selectie. In het kort wat functies die Lisanne de Wit invult bij TSC. Stiekem gaan er heel wat uren in de club zitten, maar wel met plezier. Want voetbal loopt als een rode draad door het leven van het ‘voetbalbeest’.


OOSTERHOUT – “Vroeger ging ik iedere wedstrijd met mijn vader mee. Ik ben nu 54, zo lang geleden mocht je zelf nog niet op meisjesvoetbal. Op mijn achttiende ben ik zelf gaan voetballen. Eerst bij Waspik, toen een paar jaar bij Raamsdonk en nog een poos in Kaatsheuvel bij Berkdijk”, vertelt ze met een glimlach. Ze had daar een leuke tijd en er werd veel gelachen. “Maar toen scheurde ik mijn kruisband en ben ik gestopt.”

De Wit verhuisde naar het centrum van Oosterhout. Niets in het voetbal doen was eigenlijk geen optie. “Mijn hele leven hangt aan elkaar van voetbal. Ik ben al 25 jaar seizoenkaarthouder van NAC bijvoorbeeld. En van jongs af aan Ajax-supporter, ik was ook mee naar Wenen toen ze de Europa Cup wonnen.” Toen ze langs TSC wandelde was het dan ook niet gek dat ze uiteindelijk bij de club binnen wandelde en nu, vijftien jaar later, nog altijd verschillende functies vervult.

Plezier
“De jeugd vind ik geweldig. Ik ben ook even bestuurslid geweest, secretaris. Maar dat is niets voor mij, dat vergaderen tot twaalf uur. Maar vanuit die rol heb ik wel de ledenadministratie overgenomen.” Het is dus één van de vele functies. “Ik ben hier bijna altijd, er gaan heel wat uren in de club zitten.” De Wit zegt het met een glimlach, het is niet iets dat ze moet doen maar wil doen. “Ik doe het echt met volop plezier.”

De uren die nu in het voetbal zitten zijn logischerwijs minder dan in voorgaande jaren. Het voetbal heeft lange tijd bijna helemaal stilgelegen. “De 19-1 heeft wel door kunnen trainen, daar ben ik blij om voor die jongens. Maar de hele zaterdag is minder. Ik ga af en toe bij de training kijken, maar ook niet iedere week. En NAC kijk je vanuit huis.”

Hoop
Nu de indelingen van de Regio Cup bekend zijn gemaakt, is er weer hoop op echte wedstrijden. De Wit kan niet wachten om te zorgen dat alle spelers weer het blauwe shirt van de club aan kunnen trekken. “Ik zorg graag voor iedereen. Ik zorg dat de tassen er zijn, de kleding er is, het rijschema gemaakt is en de opstellingen via Sportlink zijn doorgestuurd. En ik heb er een handje van om via een app het thuisfront te informeren hoe de stand is. Dat soort dingen, het zorgen voor…”

Dat komt eigenlijk in alle functies terug, het zorgen voor. Van het regelen van de 47 trainingsoutfits en presentatiepakken voor de selectie van Zondag 1 & 2 tot het verzorgen van de ledenadministratie en alles rondom de 19-1. Ze doet het graag, ook en vooral omdat het met voetbal te maken heeft. “Ja, ik ben een voetbalbeest in hart en nieren.”

Foto: TSC

Klik hier voor meer artikelen over TSC Oosterhout.
Meer informatie over TSC Oosterhout? Klik hier.