Met hockeyachtergrond nu ‘fors’ wat uren actief op het voetbalveld. Uit het niets was Kitty Marijnissen ineens actief bij TSC. Eerst als coach, vervolgens als coördinator bij de jeugd. En zo kwamen er nog wat taken bij. En dat terwijl ze tot een paar jaar geleden eigenlijk niets met voetbal had en er nooit iets mee had gedaan. En nu is ze druk met het maken van teamindelingen tot het aanstellen van leiders en trainers en van het organiseren van een clinic voor potentiële jeugdleden tot helpen bij de organisatie van de Grote Club Actie. En dat allemaal met een glimlach.


OOSTERHOUT – Even terug naar hoe het allemaal begon. “Wij verhuisden terug naar Oosterhout en de kinderen wilden hier voetballen. Er was een kick off-avond voor de jeugd. Ik was de enige ouder van het team waar onze oudste zoon ingedeeld was en dus was ik de coach. Terwijl ik nog nooit iets met voetbal had gedaan. Ik ben een hockeyer”, kijkt Marijnissen terug op haar TSC-start. “Als coach werd ik vervolgens gevraagd om coördinator te worden, waarbij ik contact heb met alle nieuwe aanmeldingen, om kinderen zo snel mogelijk mee laat trainen. En de teamindeling komt er dan ook ieder jaar bij. Dat doe ik nu voor het vierde jaar. Het gaat om de allerkleinsten. Van de JO7 tot de JO12, tot ze dus overgaan naar spelen op een heel veld.”

“Het is een gezellige club”, zegt Marijnissen over TSC, waar ze inmiddels meer en meer voetbal is gaan ademen. “In het begin ben ik op weg geholpen in de systemen. En ik kende natuurlijk helemaal niemand, maar dat is allemaal goed gekomen. Inmiddels ben ik ook trainer. Ik heb bij de hockey altijd getraind, dus het idee van jeugd trainen zat er al wel in. Maar het gaat ook leuk, mijn kennis is groeiende.”


Niet anders gewend
In totaal is Marijnissen nu zo’n vijftien uur per week bezig met haar vrijwilligerswerk voor TSC. “Dat is best fors, ik werk ook fulltime. Maar het is leuk om te doen. Ik ben zelf ook niet anders gewend. Ik heb het nooit anders gezien dan dat mijn ouders voor de hockeyclub bezig waren. Achter de bar of coachen, ze waren altijd wel iets aan het doen. Dat zit er bij mij ook in.”

En ze staat er bij TSC niet alleen voor, er zijn veel vrijwilligers. Dat zegt Marijnissen als ze klaar is om een clinic te openen voor jeugdleden en potentiële nieuwe TSC-spelers. “Voor zo’n clinic vraag ik via een appje welke ouders willen helpen. Dan komen er zoveel reacties dat ik bijna moet gaan loten, dat is echt tof. Op sommige vaste posities, dingen die wat meer uren eisen, is het wel moeilijk. Maar voor dit soort dingen hebben we nooit vrijwilligers tekort.”


Clinics
Een tekort is er wel aan spelers. Althans, ze willen er bij TSC graag nog een paar jeugdspelers bij. “Bij de JO7 en JO8 valt het nog mee, maar bij de huidige JO9 zien we dat het qua aantal niet veel is. En de teams worden natuurlijk ook groter. Ik wil evenwichtige teams houden, daarom zijn we aan het werven. Er zijn 35 kinderen op de clinics afgekomen die nog geen lid zijn. Als een deel bij TSC komt spelen, ben ik blij”, zegt Marijnissen, die haar plezier als jeugdcoördinator ook echt uit de jeugd haalt. “Het plezier met die kids, die je ziet genieten is leuk. En ik kan mijn eigen jongens ook zien, want die zitten nog in de categorie die ik coördineer. Dat ik ze veel kan zien is ook echt leuk.”

Foto’s: TSC

Klik hier voor meer artikelen over TSC Oosterhout.
Meer informatie over TSC Oosterhout? Klik hier.