Het meisjes- en vrouwenvoetbal op de kaart zetten bij vv Dongen, dat is het doel van Jannie van Hees. Ze heeft de taak op zich genomen om de kar te trekken en dat doet ze met succes. De MO13 is een leuke en gretige groep meiden, het is voor Van Hees de basis voor meer bij de geelblauwen.


DONGEN – “Een jaar geleden was er nog geen meidenteam. Er voetbalden best wat meiden bij de club, maar meidenvoetbal bestond eigenlijk nog niet. Ik dacht toen: dat moet anders”, zegt Van Hees. Haar dochter wilde graag voetballen en in die leeftijd waren er meer. “Daarvoor was er altijd te weinig aanwas. Maar de meiden waren zelf enthousiast. Op school zijn ze gaan zeggen dat voetbal keileuk is. En al vrij snel was er een meidenteam.”

Een paar wedstrijden werden er gespeeld, maar de meiden hebben het vooral met trainingen moeten doen. “Wedstrijden zijn keileuk en helemaal gaaf. Maar ze zijn op een leeftijd waarin ze dondersgoed weten waar het over gaat. In een periode dat ze niet naar school mochten, konden ze elkaar wel zien bij het sporten. Het was een verademing.”

Zoals de aanwezigheid van meisjes en vrouwen voor veel voetbalclubs een verademing is, het voegt iets toe aan de sfeer binnen de club. Eveline gaat zich volgend seizoen bezighouden met de trainingen en wedstrijden van de MO13, die nu training krijgen van Jeske van de Ven, Sofie Timmermans en Tess van der Vliet. Van Hees richt zich op het beleid op het gebied van meiden en dames, dat er nu eigenlijk niet is.


“Je kunt nooit zeggen waar de toekomst heen gaat, je kunt alleen zeggen waar je zelf je best voor doet om het heen te brengen. Als het aan mij ligt, zetten we het meiden- en vrouwenvoetbal op de kaart bij vv Dongen. Ik hoop op flinke groei, dat er ook aanwas van onder komt. Dat we jonge meiden enthousiast maken om te gaan voetballen, maar ook dames. Dat er aanwas is, maar dat er ook iets is om naar boven te kijken. Dat is waar ik me voor in ga zetten”, zegt de enthousiaste Van Hees.

Klik hier voor meer artikelen over vv Dongen.
Meer weten over vv Dongen? Klik hier.