Irene’58 wil geen modderfiguur slaan na historische promotie

Irene’58 heeft enorm lang moeten wachten op promotie naar de derde klasse. Vorig seizoen kreeg de oranje-witte formatie dit eindelijk op een glorieuze wijze voor elkaar en de club wil geen eendagsvlieg zijn in deze competitie, zegt aanvoerder Eric van den Boogaard (28). “We zijn niet langer alleen bekend door de gezelligheid.”

Vorig jaar beleefde Irene’58 als club zowat het mooiste jaar uit haar historie. De club vierde groots haar 60-jarig jubileum en uitgerekend in dat seizoen promoveerde het vlaggenschip van de dorpsvereniging als terechte kampioen voor het eerst naar de derde klasse. “Het kon echt niet op, zeker in de tweede seizoenshelft was het zowat iedere week feest voor ons”, zegt Eric van den Boogaard. “Het werd drukker en drukker langs de lijn, onze fans brachten vuurwerk mee en iedereen in de omgeving had het over ons”, aldus de verdediger. “’We hebben het kampioenschap ook op een geweldige manier met alles en iedereen gevierd, het wordt moeilijk om dat seizoen ooit nog te overtreffen.”

Maar hij en zijn teamgenoten doen wel hun best. Want nu de club eindelijk eens op een hoger niveau uitkomt, wil Irene’58 absoluut geen modder guur slaan. Van den Boogaard is al bezig aan zijn 12de seizoen in het eerste team van de trots uit Den Hout en hij heeft de reputatie van de club zien veranderen. “Toen ik in het eerste ging spelen, speelde ons vlaggenschip in de vijfde klasse en later een anonieme rol in de vierde klasse. Dat is jarenlang zo gebleven. Mensen vonden Irene’58 vooral een gezellige club, maar associeerden de vereniging niet met zeer goed voetbal. Nu is dat toch anders en spelen we zelfs de derby’s tegen TSC, SCO en Oosterhout, clubs die we voorheen nooit troffen. Dat maakt de mensen op de club terecht apetrots. En nu we ook eindelijk in die derde klasse spelen, gaan we er alles aan doen om ook goed te presteren. Kampioen gaan we niet worden haha, als we niet degraderen dan zijn we tevreden.” Voor de kost is Van Den Boogaard werkzaam bij WWA B.V., een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie automatisering met robots. De aanvoerder van Irene’58 heeft een hoop technisch kennis in huis om zijn werk goed te doen, maar op het veld moet hij het juist niet van zijn techniek hebben. “Nee, ik ben een echte verdediger”, grinnikt hij. “Ik probeer aanvallers af te stoppen en lever de ballen daarna in bij mijn ploeggenoten, die mogen het spel maken. Ik ben ook wel een type dat veel coacht, daarom ben ik misschien sinds dit seizoen aanvoerder. Ik probeer ook het goede voorbeeld te geven door haast altijd aanwezig te zijn op trainingen, al moet ik soms een keer afzeggen door mijn werk.”

Van den Boogaard komt oorspronkelijk uit Den Hout en hij is dus een kind van de club. De aanvoerder woont nu in Breda, maar keert binnenkort terug naar het kleine dorpje nabij Oosterhout. “Ja, je weet hoe dat gaat, ik heb een huisje gehad van de club… nee even zonder gekkigheid haha. Mijn vriendin en ik hebben er een woning gekocht, het voelt goed om weer terug te keren. Bovendien woon ik dan ook weer lekker dichtbij Irene’58.”

Total
16
Shares