Zaterdag 23 juni was het feest op het terrein van Irene’58. Het 60-jarige estaan werd gevierd met een complete jubileumdag. Allereerst waren de kinderen aan de beurt. Daarvoor was een zeepvoetbaltoernooi georganiseerd. Er werd fanatiek geglibberd en gegleden om de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. Een geslaagde activiteit voor de jeugd. 

Jeu-de-Bal
’s Middags was het de beurt aan de volwassen. 22 teams, waaronder de Kluivenduikers, Paaspop Den Hout, Vrouwen van Nu en voetballers en andere betrokkenen van Irene’58, begonnen aan een Jeu-de-Bal toernooi. Er werd driftig gepasst, afgegaan op eigen balgevoel en gemeten om zoveel mogelijk punten te pakken. Wedstrijdleider Pim van den Hout maakte er een soepel geheel van door iedereen op tijd op het juiste veld te krijgen en de scores met grote precisie te verwerken. Na een fanatieke strijd werd Irene’58-1 voor de tweede keer dit jaar kampioen. De sportieve inspanningen werden beloond met een barbecue als afsluiting, waarvan zichtbaar genoten werd.

En het bleef nog lang gezellig
Ondertussen bouwde FHM Sound & Light het veld om tot een waar festivalterrein met podium, gelid, alles erop en eraan. Een sponsoringsbijdrage waar de club erg dankbaar voor is. Na het officiele gedeelte, waarin Frans van Mook (60 jaar lid) officieel werd benoemd tot erelid van zijn club inclusief oorkonde, knalde een groep vrijwilligers de feestavond letterlijk van start. Feestband Stoot! En DJ Youri zorgden ervoor dat het nog lang onrustig bleef aan het Ruiterspoor.