Roman Talboom is op zijn derde begonnen met voetballen bij SAB Breda. Talboom heeft in zijn jonge carrière al bij veel mooie clubs mogen spelen zoals TVC, Boeimeer en FC Eindhoven.

HappyPoint_desinfectieRoman Talboom is 20 jaar oud en voetbal is zijn grootste passie. “Ik ging vroeger naar bed met een bal en stond op met een bal. Daarnaast fitness ik om zo fit mogelijk te zijn op het veld”. Talboom vindt het ook leuk om met vrienden te chillen of om gewoon met zijn familie te zijn. “Ik werk bij voetbalshop in Breda in de winkel als verkoper en geef training aan talentvolle spelertjes bij Soccer Academy Breda”.

Talboom begon op 3-jarige leeftijd met voetballen bij SAB in Breda. “Eigenlijk mag je niet op je derde gaan voetballen maar mijn vader Hans Talboom had kunnen regelen dat ik toch mee mocht trainen”. Daarna heeft Talboom bij verschillende club gevoetbald zoals TVC Breda, BSV Boeimeer, RKKV Jeka, FC Eindhoven en momenteel bij VV Dongen. “Op mijn 16e heb ik mijn debuut mogen maken in de hoofdmacht van BSV Boeimeer”.

De tijd bij FC Eindhoven is Talboom zijn hoogtepunt. “Ik heb daar heel veel geleerd en mooie wedstrijden mogen spelen. Ook heb ik met en tegen spelers mogen spelen die nu op professioneel niveau voetballen en daar ben ik trots op”. Het dieptepunt in de loopbaan van Talboom is het corona virus.

“Voor een wedstrijd heb ik een ritueel in de kleedkamer. Tijdens het omkleden doe ik eerst mijn linker sok en linker voetbalschoen aan en dan pas mijn rechter sok en rechterschoen”. Talboom vindt Hakim Ziyech een mooie voetballer om naar te kijken. “Zijn linkerbeen is geweldig en zijn mentaliteit is ook mooi want eerst hadden mensen een oordeel over hem maar nu laat hij zijn voeten spreken”.

De ambitie van Talboom is om het beste uit zijn voetbalcarrière te halen en droomt om nog een keer het profniveau aan te mogen tikken. “Komend seizoen wil ik me ontwikkelen bij VV Dongen in de derde divisie en een basis plek proberen af te dwingen”. Talboom wil belangrijk worden voor het team op het mooie podium. “Ik ben pas net binnen de club, dus ken ik de jongens nog niet heel goed. Ik ben wel goed opgevangen door de selectie en heb veel vertrouwen gekregen vanuit de club”.

“Het afgelopen 1,5 jaar is verschrikkelijke tijd geweest zonder enkele wedstrijd. Dit motiveert mij extra veel om er het volgende seizoen bij Dongen een topseizoen van te gaan maken met het team”. Daarnaast hoopt Talboom ook dat er snel publiek mag komen kijken en dat ze voor het publiek mooi voetbal op de mat mogen leggen.

Klik hier voor meer informatie over VV Dongen.
Klik hier voor meer artikelen over VV Dongen.