Op jonge leeftijd kwam Marvin Blom in het eerste van vv Raamsdonk terecht. Buiten een uitstapje van een jaar bij Altena was de aanvaller altijd actief bij de dorpsclub. En voorlopig blijft hij dat nog ook nog wel even. Daar waar het draait om teamprestaties, op én naast het veld.


RAAMSDONK – Blom scoorde jarenlang aan de lopende band voor Raamsdonk, dat er interesse was van andere clubs is dan ook niet gek. Toch kwam het vaak niet tot een overstap. Tot hij naar Altena trok. Hij vierde met die ploeg het kampioenschap in de derde klasse, al was dat geen absoluut hoogtepunt. “Ik raakte halverwege het seizoen geblesseerd, scheurde mijn hamstring. Daar is de keuze reuze. Er staat iemand anders op het moment dat je geblesseerd raakt, doet hij het goed heb je pech. Ik had pech.”

Hij keerde terug naar Raamsdonk, waar hij vervolgens meteen zijn mooiste jaar als voetballer meemaakte. Blom vertrok met een degradatie, Raamsdonk eindigde zonder hem zevende in de vijfde klasse. Teruggekeerd volgde meteen promotie via de nacompetitie, nadat er in het seizoen een periodetitel was gepakt. “Dat was een echte teamprestatie. Als ik terugdenk is dat van alle jaren dat ik hier speel het mooiste jaar geweest”, zegt hij op de tribune van sportpark Den Uilendonck.

Alles goed geregeld
Gewoon weer bij Raamsdonk dus, de club die hij nu ook niet meer gaat verlaten. Het voelt daar als thuis, dat is het eigenlijk al sinds hij als jeugdspeler van Good Luck de overstap maakte. “Het is een echte dorpsclub, maar wel eentje waar alles goed geregeld is. Bestuurlijk hebben ze het goed op orde, het is rustig binnen de club”, zegt Blom, die als hij praat over het eerste elftal regelmatig wijst op teamprestaties. “Dat is de kracht van Raamsdonk. Het zou hier ook niet werken als iemand alleen voor zijn eigen ‘hachie’ zou gaan. We moeten een team zijn op het veld. En, ook belangrijk, ook buiten het veld. We gaan vaak met de hele groep naar de kantine, ook al is die nu al lang dicht.”

Met dat team heeft hij twee gekke seizoenen achter de rug, onder leiding van trainer Louis Roovers. Het eerste jaar ging goed, Raamsdonk deed tot het stopzetten van de competitie mee om de bovenste vijf plekken. Dit seizoen, hoe kort ook, ging door blessureleed wat minder. Waar Raamsdonk nu staat? “Dat is moeilijk te zeggen. Dat eerste jaar onder Louis moet de referentie zijn. Ook dat was een teamprestatie. We gingen voor elkaar door het vuur, keihard werken en een trainer die er heel goed in is mensen enthousiast te maken. Als de resultaten dan elke keer net goed vallen, krijg je een boost. Al de mensen die we toen hadden, hebben we nu ook bijna allemaal beschikbaar. In het linkerrijtje spelen, dat zouden we graag willen.”


Dromen
De trotse aanvoerder twijfelde mede door blessures al wel eens over de toekomst, stoppen was een optie. Maar voorlopig gaat hij door. Wat hij dan graag nog mee zou maken met Raamsdonk? “Dan is het wel dromen hoor, maar dan zou ik graag nog een periode winnen. Dan moet alles op z’n plek vallen. Iedereen moet fit zijn en we mogen niet teveel kaarten pakken. Want bij schorsingen en blessures zijn we heel kwetsbaar, de vijver van spelers om uit te vissen is niet groot. Als er een stuk of vier spelers wegvallen kan dat zomaar vijf of zes plekken verschil maken op de ranglijst.”

Klik hier voor meer artikelen over VV Raamsdonk.
Meer informatie over VV Raamsdonk? Klik hier.