Joey is vanaf zijn vijfde jaar een trots lid van ‘zijn’ mooie club V.V. Zwaluwe. Toen hij 16 jaar was mocht hij deel uitmaken van het eerste elftal. Enkel door blessures of schorsingen heeft hij wedstrijden moeten missen.

Konings is geboren, getogen en woonachtig in Lage Zwaluwe en hij is trotse vader van Vive en Vayk. Naast het voetballen is hij Manager Finance & Control bij Interstream Barging maar zijn passie is duidelijk. “Ik ben het liefst zo veel mogelijk bezig op het voetbalveld en dat is niet alleen om zelf te voetballen.” Konings is ook nog trainer van het team van zijn dochter dus is veel op het voetbalveld te vinden.

De 32-jarige middenvelder neemt het huidige seizoen met ons door. “Persoonlijk is het een dramatisch seizoen voor mij. Gedurende de eerste oefenwedstrijd heb ik een knieblessure opgelopen en op het moment dat ik hersteld was en weer minuten ging maken in het eerste elftal, is de competitie stilgelegd vanwege de COVID-pandemie. Heel erg balen, want ik had extra doorgetraind gedurende de eerste lockdown en de zomerperiode. Onder begeleiding van RESET-therapiepraktijk Pim Schonk werkte ik aan een snel herstel.”

We praten met Joey over zijn hoogte- en dieptepunten. “Persoonlijk heb ik hele goede herinneringen aan ons kampioensjaar waarin we nek-aan-nek gingen met Tholense Boys, in dat jaar heb ik een aantal belangrijke goals mogen maken. Ik herinner me ook een winnende goal in de nacompetitie voor degradatie tegen De Meeuwen in Zoutelande. Hierbij werd ik geholpen door de wind waardoor ik vanaf 30 meter raak schoot.” Zijn blessure is voor hem een zwaar dieptepunt geweest. “De laatste 2 seizoenen kenmerken zich door een zogenaamde ‘frozen shoulder’, waardoor ik 7 maanden uit de running ben geweest. Zodoende heb ik het team in het seizoen 2018/2019 beperkt kunnen helpen in de strijd tegen degradatie uit de 2e Klasse. Daarnaast heeft het relatief lang geduurd tot ik weer op mijn oude niveau zat, verstoorden knieblessures dit proces en beide keren dat ik weer fit was werd de competitie onderbroken door de COVID-pandemie.”

Voetbal is meer dan een hobby voor Konings en ook voor zijn familie. “Het is echt een passie waarvoor ik mezelf maximaal wil inzetten. Het is gaaf om met een team, voornamelijk bestaande uit goede vrienden waar ik al jaren mee voetbal, toe te werken naar een prestatie en dit te vieren in de derde helft. Het sociale aspect van een teamsport vind ik zeer belangrijk, daarnaast is het de ideale uitlaatklep naast een drukke baan en intensief gezinsleven. Waar ik ook heel trots op ben is dat mijn hele familie enorm meeleeft en praktisch altijd naar mijn wedstrijden komt kijken, zelfs als we in Zeeuws-Vlaanderen spelen. Vanaf mijn eerste wedstrijd in de F-jes tot nu heeft mijn oma Rietje nog geen 20 wedstrijden gemist. Ze is op haar 80ste nog steeds heel fanatiek, heeft het regelmatig aan de stok met de supporters van de tegenstander en in haar ogen kan de scheidsrechter nooit iets goed doen,” vertelt hij lachend.

Joey is ook erg trots op zijn opa. “Ik vind het heel knap hoe mijn opa, Martin Wintermans, en de rest van de onderhoudsploeg zorgt voor de uitstraling op ons sportpark. We kunnen zeer trots zijn op onze goed verzorgde en onderhouden accommodatie. Dit is grotendeels te danken aan deze groep met gepensioneerde mannen. Ze schuwen vies en zwaar werk niet, zo is het bijvoorbeeld het stalen dak opnieuw geschilderd tijdens een hittegolf.”

Tenslotte praten we met de Zwaluwenaar over zijn ambities voor de toekomst. “Allereerst is mijn persoonlijke doelstelling om de mijlpaal van 400 officiële wedstrijden in Zwaluwe 1 te behalen. Daarnaast hoop ik nog promotie af te dwingen naar de 2e Klasse alvorens het stokje overgedragen kan worden aan een nieuwe lichting. Daarna wil ik intensiever betrokken zijn bij de gehele jeugdafdeling van Zwaluwe. Momenteel ben ik enkel actief als trainer van Zwaluwe JO7, het team waarin mijn dochter Vive voetbalt.” Konings hoopt nog twee volledige seizoenen een toegevoegde waarde te kunnen zijn voor het eerste elftal.

Klik hier voor meer artikelen over VV Zwaluwe
Klik hier voor meer informatie over VV Zwaluwe