Ze keepte jarenlang bij ADO Den Haag en Valencia en speelde één interland voor de Oranje Leeuwinnen. Sinds dit seizoen is de 25-jarige Jennifer Vreugdenhil aanvalster. Niet meer bij een profclub, maar bij eersteklasser OVV’67 uit Oosteind. “Ik moet als spits flink aanpoten.”

Vorig seizoen speelde Jennifer Vreugdenhil nog tegen clubs als FC Barcelona en Atlético Madrid, maar tegenwoordig maakt de 25-jarige Oosterhoutse zich op voor potjes tegen RKSV Nuenen en Bekkerveld. Het contrast tussen haar vorige club Valencia en OVV’67 is gigantisch en dat geldt ook voor haar positie in het veld. De voormalige topkeepster staat in het elftal van Patrick van Biezen in de spits en ze moet duidelijk wennen aan haar nieuwe positie. “Het niveau in de eerste klasse is vrij hoog en ik moet echt aanpoten. Ik ben erg blij dat iedereen zo fanatiek is, want anders zou ik denk ik wel gek worden. Ik ben nog altijd bloedfanatiek.”

Valencia
Die eigenschap is niet vreemd voor iemand die tot en met vorig seizoen nog profkeepster was. Vreugdenhil stond jarenlang bij ADO Den Haag onder de lat en verdiende vervolgens een toptransfer naar Valencia. In de Spaanse sinaasappelstad beleefde ze geweldige jaren. “De club was super, het leven in de stad was heerlijk en ik heb er vrienden voor het leven gemaakt. Sportief gezien ging het tot vorig seizoen ook goed. De beleving van het vrouwenvoetbal is geweldig in Spanje. Zo speelde ik derby’s tegen Levante voor dik 20.000 toeschouwers. Maar halverwege vorig seizoen was ik het plezier in het keepen helemaal kwijtgeraakt, met name door mijn trainster. Andere clubs toonden interesse in me, maar ik wilde graag terug naar Nederland. Ik besloot een punt te zetten achter mijn profloopbaan en heb nog geen moment spijt van die keuze.”

Nieuwe carrière
Vreugdenhil werd in Nederland assistent-coördinator in de logistiek, ging in Breda wonen en kwam via een voetbalvriendin bij OVV’67 terecht. Daar hadden ze al een keepster, zodat ze zich nu op haar nieuwe carrière als spits kan richten. “Onze doelvrouw doet het prima en ik vind het erg leuk om nu doelpunten te maken in plaats van te voorkomen. Op de training schiet ik de ballen er lekker in, maar in de wedstrijden wil het nog niet vlotten”, grinnikt ze. Vreugdenhil is enorm blij dat ze het plezier in het voetbal heeft teruggevonden. “OVV’67 is een hele leuke club en de meiden hebben me hier goed opgevangen. En misschien wel het allerbelangrijkste: mijn plezier in het voetbal is helemaal terug.”

Oranje Leeuwinnen
Vreugdenhil had als prof Sari van Veenendaal voor zich als doelvrouw, maar speelde wel ooit één interland voor de Oranje Leeuwinnen. In de Algarve Cup verdedigde ze het doel van het Nederlands elftal in het met 3-2 gewonnen duel tegen Denemarken op 2 maart 2018. Die ervaring pakken ze haar nooit meer af. “Het is een dag die ik nooit meer zal vergeten. Voor mijn gevoel heb ik alles uit mijn carrière gehaald.”

klik hier voor meer artikelen over OVV’67
Klik hier voor meer info over OVV’67