Jau® Centrum in Beweging heeft alle specialisaties in huis om jou snel én verantwoord van je blessure te helpen. Zo is Marc Vos specialist in het behandelen van spier- en peesklachten. Dat doet hij onder meer met effectieve technieken als EPTE en shockwave.

Voorkomen is beter dan genezen, is het motto van Marc Vos. Hij is zelf amateurvoetballer en weet hoe vervelend het is om noodgedwongen aan de zijlijn te staan. “Een vrij groot gedeelte van de sportblessures ontstaan geleidelijk. Mensen lopen er een tijdje mee door, waardoor ze het verergeren en het herstel langer duurt. Als je de klachten op tijd herkent, bijvoorbeeld in je achillespees of kniepees, dan is een lichte aanpassing in de belasting al genoeg om een hoop te voorkomen.”

Hij vindt sportblessures heel interessant om te behandelen. “Het is mooi om iemand te begeleiden van blessure tot zijn of haar rentree op het veld. Dat zijn op maat gemaakte trajecten. Sporters hebben nogal eens de neiging om te snel weer te starten, maar dan loop je het risico terug te vallen.”

Vos heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in effectieve behandelmethodes. Het belangrijkste is het stellen van de juiste diagnose, een behandeling begint dan ook met diagnostiek. Echografie speelt naast de testen die wij uitvoeren hier een belangrijke rol in. Na het vormen van een oordeel kan hij daardoor uit aardig wat behandelmethodes kiezen. “Shockwavetherapie is al wat bekender, maar ik geef ook EPTEtherapie. Dat is een behandeltechniek specifiek voor peesklachten, waarmee een milde hoeveelheid stroom door een klein naaldje in de pees loopt. Dat wakkert het herstel aan. Met oefeningen en een gedegen opbouw help ik de sporter verder.”

Jau® Centrum in Beweging werkt samen met verschillende voetbalclubs in de gemeente Drimmelen. Denk bijvoorbeeld aan Madese Boys, VCW en Irene’58. Met een team van 22 therapeuten, waarvan vijf met de specialisatie sport, heeft Jau® Centrum in Beweging alle expertise in huis. Als voetballers last hebben van een blessure, worden zij binnen 24 uur ontvangen voor onderzoek en advies. “Het voordeel is dat ik, net als enkele collega’s, zelf ook voetballer ben. Ik weet waarover ik praat, kan de behandeling aan laten sluiten op de trainingen, maar voel ook goed aan dat een voetballer geen minuut te lang stil wil zitten.” Iedere sporter is van harte welkom.

Heb je een blessure of wil je meer informatie? Kijk eens op www.jau.nl.