Als voetballer speelde Giovanni Henskens jarenlang op hoog niveau, maar als trainer begint de 32-jarige Bosschenaar onderaan in de amateurvoetbalwereld. De debuterende oefenmeester hoopt de selectie van zondagvijfdeklasser DVVC dit seizoen naar een hoger niveau te tillen.


Als zijn fysieke gesteldheid het had toegelaten, dan speelde de 32-jarige Giovanni Henskens waarschijnlijk nu nog altijd in de top van het amateurvoetbal. De oud-jeugdspeler van PSV en FC Den Bosch voetbalde enkele duels voor TOP Oss, om vervolgens voor gerenommeerde Brabantse amateurclubs als OJC Rosmalen, UDI’19, Blauw Geel ’38 en VV Dongen uit te komen. Bij zijn laatste club KFC Turnhout bleef Henskens sukkelen met hoofdblessures, waardoor hij besloot te stoppen. “Ik ambieerde het coachen al jaren als speler en besloot vorig seizoen vol voor mijn trainerscarrière te gaan. Twee jaar geleden deed ik al ervaring op in de jeugdafdeling van FC Den Bosch en ik vind het tof dat DVVC me de kans biedt om op eigen benen te staan.”

Plezier
Met VV Dongen speelde Henskens tegen teams als Jong Vitesse en ook trof hij ooit Go Ahead Eagles in de landelijke KNVB Beker. Met het Dongense DVVC gaat hij in de zondag vijfde klasse op bezoek bij clubs als Lepelstraatse Boys en Molenschot. “Het is even schakelen qua niveau, maar ik heb het erg naar mijn zin hier”, zegt Henskens. “De jongens zijn allemaal erg gemotiveerd en we hebben veel plezier met z’n allen. De wedstrijden in onze oefencampagne en in het bekertoernooi waren wisselvallig. Er is ruimte voor verbetering.”

Hecht collectief
Henskens hoopt dat hij met DVVC een leuk seizoen kan draaien. “Ik hoop dat ik de selectie, vol eigen jongens, beter kan maken, we een hecht collectief vormen en iedereen met plezier naar de trainingen komt. Persoonlijk wil ik vooral veel leren. Als voetballer heb ik op een leuk niveau gespeeld en ook als trainer wil ik het maximale uit mijn carrière halen.”

klik hier voor meer artikelen over DVVC