Hij begon als Kabouter bij DHV en debuteerde twee jaar geleden in het eerste. Florens van Zwol voelt zich thuis in Zevenbergschen Hoek. Hij knokte zich na een teleurstellend seizoen terug in de basis.

“Ik voetbal gewoon voor mijn plezier, met mijn vrienden zit ik nu in het eerste. Ik heb het naar mijn zin en hoef dus niet weg”, reageert Florens van Zwol, inmiddels 19 jaar, op de vraag of hij weleens benaderd is door een andere club. Dat is zo, maar die kwamen van een koude kermis thuis.

Hij debuteerde in de laatste wedstrijd van het seizoen 2017-2018 in het eerste van DHV, om een jaar later een basisplek te veroveren als laatste man. 2018-2019 begon goed voor de rood-witten, maar uiteindelijk degradeerde de ploeg toch uit de derde klasse. “Ik had niet eens verwacht dat we in de nacompetitie zouden belanden, laat staan degraderen. Ik was er niet bij de finale, had allang een trip naar Dubai geboekt. Dat we eruit vlogen na penalty’s, maakte het extra zuur.”

Van Zwol toonde afgelopen seizoen zijn doorzettingsvermogen, nadat hij onder de nieuwe trainer Erik van der Giesen uit de basis verdween. “Dat was ergens wel jammer, want ik had in de zomer extra getraind en vertrouwen in het nieuwe seizoen. Uiteindelijk vond ik het in het tweede elftal ook heel leuk, we hadden een goed team.” Maar sinds de start van dit seizoen staat Van Zwol gewoon weer als laatste man in het eerste van de vierdeklasser opgesteld. “Ik ben mijn best blijven doen op trainingen en heb blijkbaar een goede indruk achtergelaten.”

Van Zwol is een verdediger die niet alleen doelpunten voorkomt, hij maakt ze ook. Zo scoorde hij op bezoek bij The Gunners eind september twee keer. “Een vrije trap vanaf de zijkant en een aanval waarbij ik in dribbelde. Ik denk graag naar voren, maar vind het ook prima om laatste man te staan. Dan heb ik het hele spel voor me.”

Het doel van DHV is duidelijk: terugkeren in de derde klasse. “We hebben in de voorbereiding nog van een derdeklasser gewonnen, De Fendert. We kunnen zeker mee op dat niveau.”

 

klik hier voor meer artikelen over VV DHV