Daan Dilven is dit jaar het nieuwe jeugdproduct in het eerste elftal van Madese Boys. De 18-jarige spits maakte de overstap van de JO19-1 en startte het seizoen gelijk als basisspeler.

Het begin was zwaar, geeft Daan Dilven toe. Spelen in de selectie van een tweedeklasser is toch wat anders dan een JO19-1. “Ik moest echt even wennen. Het is een stuk fysieker, in de jeugd was ik een van de grotere, sterkere spelers. Hier is dat niet zo. Ik was ook best zenuwachtig voor de eerste wedstrijden. Ik sta opeens met jongens als Richard Ramstijn op het veld, die speelt daar al superlang. Tegen dat soort gasten heb ik jarenlang opgekeken, ik bezocht elke thuiswedstrijd en was ook vaak bij uitduels van het eerste. Nu speel ik zelf in hun team.”

Zijn eerste basisplek in de voorbereiding pakte goed uit: Dilven maakte een snel doelpunt in het bekerduel tegen Arkel. “Ik heb in de voorbereiding drie keer gescoord. Die eerste was echt lekker, daar kwam wel even wat ontlading bij kijken.” Hij is een spits die leeft van doelpunten. “Ik verdedig ook wel mee hoor, maar ben toch een beetje chagrijnig als ik geen goal maak.” De eerste twee competitiewedstrijden waren pittig: Madese Boys pakte slechts één punt en Dilven kwam niet te scoren, ondanks twee basisplekken. “Dat moet niet te lang duren.”

Zijn doelen voor komend seizoen zijn simpel. “Ik wil zo veel mogelijk spelen, zo veel mogelijk goals maken en zo hoog mogelijk eindigen met Madese Boys. Een plek bij de bovenste zes zou mooi zijn.”

 

klik hier voor meer informatie over Madese Boys