Hij debuteerde als linksback in de hoofdmacht van Right-Oh, maar tegenwoordig speelt Bob van Schijndel in de punt van de aanval van de rood-witten. De 18-jarige vormt in het elftal van Arno Gabriëls sinds zijn terugkeer bij de club uit Geertruidenberg een gevaarlijk spitsenduo met zijn jeugdvriend Daniek Maas.

Op zijn vijftiende debuteerde Bob van Schijndel al in de hoofdmacht van Right-Oh. Door een gebrek aan jeugdteams werd hij al vroeg als vaste selectiespeler doorgeschoven naar het eerste elftal en in dat team speelde hij prima wedstrijden. “Als linksback maakte ik veel minuten en we hadden toen al een leuk elftal. Ik was echter de jongste in het team en wilde graag met leeftijdsgenoten spelen. Right-Oh had toen geen JO19 afdeling en daarom besloot ik om in de JO19-1 van RFC te gaan spelen.”

Jeugdvoetbal
Het gebeurt niet vaak dat een eerste-elftalspeler bewust teruggaat naar een jeugdteam. Achteraf gezien heeft Van Schijndel ook een beetje spijt van zijn keuze. “Ik had al aardig wat duels in het seniorenvoetbal in de benen en het niveau in het jeugdvoetbal viel me daardoor een beetje tegen. Ik heb niet het gevoel dat ik bij RFC veel beter ben geworden en ben blij dat ik sinds dit seizoen weer bij Right-Oh speel. Gelukkig heb ik ook meteen weer een plek afgedwongen in het elftal.”

Van Schijndel speelt tegenwoordig bij Right-Oh wel op een andere positie dan hij gewend was. De nieuwe trainer Arno Gabriëls ziet in de jongeling een spits. Met zijn snelheid en goede techniek vormt hij tot zijn grote plezier een aanvalsduo met zijn jeugdvriend Daniek Maas. “Daniek is erg doelgericht en scoort makkelijk, ik ben meer van de assists. We spelen 4-4-2 en als twee jonkies mogen wij het met z’n tweeën voorin uitzoeken”, grinnikt hij. “Voorheen liep ik achter aanvallers aan en nu moeten verdedigers mij proberen te stoppen. Dat is een leuke verandering.”

Gemoedelijke sfeer
Vanaf de eerste training voelde Van Schijndel zich weer thuis bij Right-Oh. Als jongen van de club geniet hij van de gemoedelijke sfeer op het sportpark, waar bijna iedereen elkaar kent. De tiener werkte voorgaande jaren op zondag waardoor hij niet veel potjes van Right-Oh heeft kunnen zien. Toch heeft hij een goed beeld van de selectie waarin hij is teruggekeerd. “Er staat een goede groep, die de laatste jaren in de middenmoot is geëindigd in de vierde klasse. Ik denk dat we wederom bovenin mee kunnen doen, maar onze start was helaas niet zo best. Er is dus werk aan de winkel.”

Van Schijndel geeft naar eigen zeggen elke training en wedstrijd honderd procent. Als kersverse spits heeft hij zichzelf ook een doelstelling opgelegd. “Ik moet minimaal tien goals maken van mezelf. En daarnaast wil ik belangrijk zijn met assists.”

klik hier voor meer artikelen over Right-Oh