Ali Eren Yazici speelt al zijn hele leven bij VV Oosterhout. Op zijn zesde is Ali begonnen met voetballen bij de club uit Oosterhout. Sinds drie jaar speelt de negentienjarige verdediger bij de zondag selectie. Naast het voetballen is Ali student bouwkunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

HappyPoint_desinfectie
Dat het amateurvoetbal stilligt vindt Ali spijtig, maar hij begrijpt de keuze van de overheid wel. “We bevinden ons allemaal in een moeilijke periode en met de stijgende positieve gevallen was het niet de vraag of het stil gelegd zou worden, maar meer de vraag van wanneer het zou gaan gebeuren. Voordat de keuze werd gemaakt om het hele amateurvoetbal stil te leggen waren er bij ons ook wedstrijden die werden afgelast door een besmette persoon, dit liet zien dat steeds lastiger werd om wedstrijden te spelen. Al met al vind ik het een verstandige keuze om de competities stil te leggen.”

Met nul punten uit twee wedstrijden begon het seizoen erg moeizaam voor VV Oosterhout. “Na een lange tijd zonder wedstrijden duurde het lang voordat iedereen weer wedstrijdfit was, naast de fitheid hadden we ook veel spelers die kampte met een (langdurige)blessure. De problemen die we in de voorbereiding hadden zag je ook terug in de resultaten van de seizoen wedstrijd. Het was een moeilijke start en vlak na de start van het seizoen kwam het besluit om te stoppen met de wedstrijden.

Normaal gesproken gaat Ali twee à drie keer per week naar de sportschool, maar nu dat niet meer door de maatregelen. “Na de verscherping ben ik begonnen met twee keer in de week te gaan hardlopen om ervoor te zorgen mijn conditie toch nog een beetje op peil te kunnen houden.”

Er steken altijd wel een aantal spelers bovenuit die net wat fitter zijn dan de rest. “ Ik denk wel meteen aan een paar namen, namelijk: Tom Kolkert, Mitchell de Rooij en Martijn Schepers. Bij de loopoefeningen op de trainingen lopen deze drie meestal vooraan.”

Ali geeft nog een paar tips om goed fit te blijven tijdens deze lastige periode. “Ik denk dat het beste is om een paar keer per week naar buiten te gaan en een rondje te hardlopen, zo houd je alsnog je conditie een beetje op peil.”

Cristiano Ronaldo is voor Ali het ultieme voorbeeld qua fitheid. “Hij is elke dag bezig om zichzelf te verbeteren en is ondanks zijn 35-jarige leeftijd topfit.”

Ali verwacht dat de competitie nog wel even stilligt en dat die voorlopig niet hervat wordt. “Ik denk dat het nog een paar maanden zal gaan duren voordat de competities hervat gaan worden en ik weet eerlijk gezegd niet of mede daardoor het seizoen afgespeeld kan worden. Verder ben ik ervan overtuigd dat we beter zullen starten aan de competitie dan aan het begin van het seizoen.”

Klik hier voor meer informatie over VV Oosterhout
Klik hier voor meer artikelen over VV Oosterhout