De DVVC Talent Academie is een idee van oprichter Yenal Ergisi, die als scout actief was voor NAC Breda. Hij laat zien dat talent geen vaststaand iets is, maar dat het een dynamisch proces is. De mate van talentvol zijn, kan dus tijdens het ouder worden zowel in negatieve als positieve zin veranderen. Door het creëren van een topsportomgeving probeert DVVC Talent Academie deze invloeden rondom haar spelers zo optimaal mogelijk te maken. Zodat er een omgeving gecreëerd wordt waarin zij zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen.


DONGEN – In de zomer van 2019 was er een open dag. Nu, bijna twee jaar later, zijn er binnen de academie vier teams actief in verschillende leeftijdscategorieën: een JO-10, JO-11, JO-12 en JO-13. Deze teams zijn onder de kleuren van DVVC actief in de KNVB-competitie en worden daarnaast begeleid door een uitgebreide staf met daarin verschillende expertises. Denk hierbij aan techniektrainingen, fysiotherapeutische begeleiding, een keeperstrainer en looptrainingen. Met dit technische team dat ondertussen bestaat uit acht gediplomeerde UEFA-trainers en acht stagiaires, wil DVVC Talent Academie de spelers een zo compleet mogelijke begeleiding bieden.

Een van de trainers die tot het team behoort is techniektrainer Nelson de Kok. De uit Tilburg afkomstige De Kok was eerder techniektrainer binnen de jeugdopleidingen van NAC, Willem II, RKC Waalwijk en Brabant United. Daarnaast was hij als personage speelbaar in het computerspel FIFA Street. OVV ’67-trainer en JO-13-trainer bij de DVVC Talent Academie Fatih Kaya: “Met de samenwerking met Nelson, maar ook met allerlei andere expertises, zoals de fysiotherapeutische begeleiding, onderstrepen we als DVVC Talent Academie het doel wat we hebben: de spelers een zo goed en compleet mogelijke begeleiding bieden.”

Een goede jeugdopleiding is niet alleen een opleiding die voetbal nastreeft, maar ook de kinderen sociaal maatschappelijk verder ontwikkelt. In een normale week zijn de kinderen minimaal drie trainingen en een wedstrijddag op de club. Waarden als respect, voor elkaar werken, discipline in en buiten de lijnen en meelevend zijn met en naar elkaar staan binnen de Academie hoog in het vaandel. Kaya vult hierover aan: “Wij willen dus naast dat we de kinderen voetbaltechnisch opleiden tegelijkertijd ook de kinderen sociaal maatschappelijk verder helpen. Bewustwording van hetgeen waar we mee bezig zijn als organisatie is het belangrijkste proces in de gehele Talent Academie. Kinderen kunnen ook pas beter worden als ze weten wat er goed en wat er fout gaat.”


In ongeveer twee jaar tijd heeft de Talent Academie al de nodige stappen gezet. In de toekomst wil men werken naar een opleiding die zal bestaan uit spelers in de leeftijd van 9 tot en met 18 jaar. “Uiteindelijk hopen wij dat de DVVC Talent Academie een plaats krijgt in de voetbalwereld, waarin wij kunnen laten zien dat voetbal ook op een nette manier georganiseerd en gespeeld kan worden en dat daarbij tegelijkertijd ook ruimte is voor ontwikkeling”, aldus Kaya. “Wij hebben als uiteindelijk doel om spelers een stap hogerop te laten maken. Het liefst hebben wij dat jongens naar een betaald voetbalvereniging gaan na of tijdens onze opleiding. Daarnaast is ons grootste doel om de mindset van spelers dermate te veranderen wanneer ze bij ons zijn dat ze voor altijd in hun leven zullen zoeken naar voetballende oplossingen tijdens de wedstrijd.”

De spelers die binnen de DVVC Talent Academie actief zijn, worden geselecteerd op basis van de potentie. Het maakt daarbij niet uit of de speler/speelster nu actief is in een hoge of lage klasse. Dus heb jij altijd die drive, inzet, gedrevenheid en een goed basisniveau en wil je jezelf verder ontwikkelen in een zo goed mogelijke topsportomgeving? Dan is de DVVC Talent Academie zeker iets voor jou! Ben je benieuwd? Neem dan eens een kijkje op de website: www.dvvctalentacademie.nl.

Binnenkort zijn er weer open dagen, je kan je alvast aanmelden via: jeugdcoordinator@dvvc.nl.

Klik hier voor meer artikelen over DVVC.
Meer weten over DVVC? Klik hier.