Zijn eerste jaar als hoofdtrainer is er één om snel te vergeten. Een paar wedstrijden, meer was het niet. Op trainingen probeerde hij het plezier in de groep te houden, maar nu kijkt Fatih Kaya vooral uit naar volgend seizoen. De ambitieuze trainer hoopt zelf stappen te maken en iets leuks neer te zetten met OVV ‘67.


OOSTEIND – Een vreemd jaar, zeg dat wel. Heel vervelend, ik heb er geen andere woorden voor”, zegt de 39-jarige oefenmeester eerlijk. “Ik had het me heel anders voorgesteld. Toen de wedstrijden werden stilgelegd heb ik geprobeerd ze gemotiveerd te houden. Trainen mocht ook niet meer. Toen we in groepjes mochten trainen ging ik dingen verzinnen om het leuk te houden. Maar al snel was de lol er wel vanaf.”

De focus van Kaya ligt inmiddels op volgend seizoen, in de hoop dat er dan weer een gewoon voetbaljaar is. Qua trainen zijn er steeds meer mogelijkheden en is er meer toegestaan, maar dat is niet meer voor dit seizoen. “Ik ben begonnen met de voorbereiding naar volgend seizoen toe. Ik ben in gesprek met spelers: wie blijft er, wie stopt en wie gaat weg? Ik verwacht dat de groep grotendeels intact blijft”, zegt de oud-voetballer hoopvol.

Op basis van de huidige spelersgroep is Kaya optimistisch over komend seizoen. “Dit seizoen was het de doelstelling om minimaal een periode te pakken. Ik denk zeker dat het haalbaar was. Voor volgend seizoen is het belangrijk dat de sterkhouders blijven. Er komen zoals het er nu naar uitziet vier spelers over vanuit de jeugd, daar zit potentie in. De doelstelling blijft staan. Als de groep intact blijft, moeten we spelen voor minimaal een periode. En op de lange termijn zit er dan misschien promotie naar de vierde klasse in.”

Kaya spreekt zijn ambities uit, bij de club waar hij zijn actieve voetballoopbaan afsloot. “Door een vriend kwam hij bij OVV ’67 terecht. “Het laatste jaar dat ik heb gevoetbald, was hier.” Het zorgt voor een fijne start van zijn trainersloopbaan. “Ja, je kent al wat mensen. Dat speelt mee. Voor de rest is het als trainer heel anders dan als speler, dan moet je wel even schakelen natuurlijk. Nu ben ik de eindverantwoordelijke”, zegt Kaya, die eerder ook al assistent was bij de club uit Oosteind. “Met een aantal spelers heb ik nog samengespeeld, dat was wel even wennen. Maar die gewenningsperiode is inmiddels wel voorbij.”


Als trainer staat Kaya tussen de groep. “Maar als het nodig is, sta ik er ook boven. Zo creëer je een goede band. Maar je kunt nooit iedereen tevreden houden. Het is belangrijk consequent te zijn, in het naleven van de regels en de afspraken die we als groep gemaakt hebben. Als je dat niet doet, kom je als trainer niet geloofwaardig over.” In zijn actieve periode had hij flink wat verschillende trainers, het is niet dat er één hem gevormd heeft als toekomstig trainer. “Van iedereen pak je wel iets mee. Maar op een gegeven moment krijg je een eigen visie, een eigen manier van voetballen, het benaderen van spelers en een groep. Het is toch per trainer verschillend.”

Zelf hoopt hij als trainer een volgende stap te zetten door aankomend seizoen de UEFA B-cursus te doen. “Als trainer ga je altijd voor het hoogst haalbare. Het lijkt mij leuk om in de tweede of derde klasse actief te zijn. Maar een lager niveau is ook niet erg. Met een groep werken, als trainer zorgen dat de sfeer goed is, er plezier is en jongens wat leren. Dat je jonge jongens daadwerkelijk beter ziet worden, dat is mooi. Dat je je steentje bij kunt dragen, daar doe je het voor.”

Klik hier voor meer artikelen over OVV’67.
Meer weten over OVV’67? Klik hier.