De laatste anderhalf jaar hebben bij veel clubs een grote impact gehad op de financiële huishouding. Bij vv ONI hebben ze ook liever gisteren dan vandaag weer een volle kantine en volop bedrijvigheid, maar de club heeft de huidige situatie ook aangegrepen om juist nu te investeren in zonnepanelen en een nieuw B-veld. Voorzitter Erik de Weijer is positief over hoe het bij de club gaat.


’S GRAVENMOER – Zeker als je het vergelijkt met een paar jaar terug gaat het goed met ONI. “Een paar jaar terug hadden we drie seniorenteams, nu zitten we weer op vijf. En in de jeugd hebben we er van ieder elftal eentje en bij de allerkleinsten een paar meer. In totaal hebben we nu een kleine 200 leden. Deze omvang moeten we wel houden, anders word je eigenlijk net te klein. Maar het gaat goed.”

Gezonde club
Dat de zaterdagvereniging juist nu kan investeren in de toekomst is een compliment naar het bestuur dat jaren geleden hard aan de slag ging met de vereniging. “We komen van ver. De financiële situatie was tien jaar geleden slecht. Dat is opnieuw op poten gezet. Het bestuur heeft dat heel netjes gesaneerd en de club weggezet als gezonde vereniging. Twee jaar geleden was alles weer netjes, daar kunnen we nu op voortborduren. Natuurlijk missen we de kantine-inkomsten nu, die zijn belangrijk. Maar met gezonde financiële situatie, de sponsorinkomsten die nog altijd blijven stijgen, contributie en de subsidies kunnen we in evenwicht blijven.”

De insteek van ONI is om met het eerste elftal actief te zijn in de derde klasse. “Daar zijn we twee jaar geleden in terechtgekomen als kampioen van de vierde klasse. Nu hebben we twee halve seizoenen gespeeld in de derde klasse. In het eerste jaar pakten we gelijk een periodetitel, het tweede jaar begon wat minder”, kijkt De Weijer terug op de prestaties van de hoofdmacht. Die start van dit coronaseizoen had ook te maken met het vertrek van spelers uit Dongen. Want naast de eigen jeugd – waarvan er komende zomer drie doorstromen naar het eerste – is de club afhankelijk van spelers die vanuit de buurplaats in ’s Gravenmoer willen komen voetballen.

“Dat zijn wel vaak jongens die hier al vaker komen. Het is gewoon een gezellige club. Sportief is belangrijk, maar de gezelligheid is ook van belang. Na een wedstrijd zit het hier altijd vol”, zegt hij in de kantine van de club. “En in ’s Gravenmoer is ONI ook een bindende factor, zoveel is er niet te doen. Oudere mensen hebben hier zaterdagmiddag hun vaste loop, pakken een biertje aan de bar en kletsen wat. Maar ook vanuit Dongen zakken mensen graag af naar hier.”


Een middenmoter in de derde klasse zijn en het ledenaantal zo houden, dat zijn wensen en reëele doelstellingen. En naast de zonnepanelen en het nieuwe B-veld zijn er daarnaast nog andere doelen. “We denken aan LED-verlichting op het B-veld en trainingsveld. Als dat lukt, staan we er helemaal goed voor. En dan moeten we nog een keer de kleedkamers opknappen. Die zijn in 1981 gebouwd en daar is buiten het hoognodige nooit meer iets aan gedaan. Dat wordt een grondige renovatie, maar moet wel een keer gebeuren”, legt De Weijer uit. “Als ik het zo vertel, ben ik zonder meer positief over hoe het gaat en wat er nog gaat komen.”

Klik hier voor meer artikelen over vv ONI.
Meer weten over vv ONI? Klik hier.