‘Enorm knap wat we met de dames van OVV’67 presteren’

OVV’67 heeft slechts ongeveer 300 leden, maar spreekt op het gebied van damesvoetbal in de regio een behoorlijk woordje mee. Het eerste team van die tak presteert namelijk erg goed in de sterke eerste klasse, tot tevredenheid van trainer Patrick van Biezen.

Eigenlijk was Patrick van Biezen al gestopt als trainer. Hij vond het welletjes nadat hij zich meer dan tien jaar in verschillende functies had ingezet voor SCO uit Oosterhout. Maar toen hij een belletje kreeg van OVV’67, trok hij vorig seizoen het trainingspak toch weer aan. “Ik had nog nooit een damesteam getraind en was benieuwd naar die ervaring. Die stap is me erg goed bevallen. Vanaf dag één voelde ik me al thuis bij de club, die erg gezellig en gemoedelijk is. Het plezier is bij OVV’67 erg belangrijk, maar zeker de damesteams presteren behoorlijk goed.”

OVV’67 heeft drie damesteams en één meisjesteam, de MO13-1. “Ik ben trainer van het eerste damesteam, waarmee we al twee jaar goed presteren in de landelijke eerste klasse. Maar ik bekommer me ook zeker om de andere vrouwenteams, waarmee het ook goed gaat. De trainingsopkomst is overal hoog en aan inzet en plezier is geen gebrek”, aldus Van Biezen. Vooral de prestaties van het eerste team van Van Biezen gooien hoge ogen. OVV’67 Dames 1 speelt in de landelijke eerste klasse en presteert daarin prima. “We treffen veel grotere clubs en reizen het hele land door, maar doen voor weinig teams onder.”

Die goede prestaties komen natuurlijk niet uit de lucht vallen, benadrukt de trotse trainer. “We trainen tweemaal in de week erg fanatiek en ik eis veel discipline van de speelsters”, legt Van Biezen uit. “Bovendien is alles goed geregeld bij de club. Mede door trouwe sponsoren als DTS uit Etten-Leur kunnen we bijvoorbeeld per bus naar verre uitduels reizen en activiteiten organiseren als de training wegens slechte weersomstandigheden niet door kan gaan.”

Na dit seizoen is de kans groot dat Van Biezen er een derde jaar achteraan plakt bij OVV’67. “Ik denk dat we nog veel beter kunnen worden met deze groep, sowieso zit het met de toekomst van het meisjesvoetbal wel goed bij de club”, stelt de trainer. “Een paar talentvolle meisjes spelen nu nog in jongensteams en sluiten later bij ons aan en over een paar jaar geldt dat hopelijk ook voor de talentvolle speelsters van de MO13-1.”