Voetbalvereniging Oosterhout bruist! Het aantal nieuwe sponsoren dat VV Oosterhout een warm hart toedragen, neemt de laatste maanden indrukwekkend toe. Ook zij ervaren dat op voetbaltechnisch gebied enorme sprongen voorwaarts worden gemaakt in het Brabantse Oosterhout. Zo werden vorig seizoen al Richard van Gils en Özcan Özkaya aangesteld als hoofdtrainers van de Zondag-1 respectievelijk van de Zondag-2; beiden zijn profvoetballer geweest. En recent werd voormalig hoofdtrainer Jorco de Kok aangetrokken als hoofd Technische zaken; ook hij heeft betaald voetbal gespeeld. Deze drie jonge mannen, eind dertig en begin veertig, brengen dus een hoop voetbalkennis en -expertise met zich mee. Zij hebben diverse jaren gespeeld bij profclubs als PSV, RBC Roosendaal, Helmond Sport, FC Eindhoven en Willem II. Maar ook ná hun proftijd zijn zij op topamateurniveau als voetballer jarenlang actief geweest. Zoals bij Kozakken Boys, Baronie Breda en Achilles Veen.

Hun kennis en grote netwerk in de voetbalwereld is van waardevolle betekenis voor de voetbaltechnische doorontwikkeling van VV Oosterhout. Maar dat is niet het enige aspect van de professionaleringsslag die VV Oosterhout op dit moment doormaakt.

Ook de ontwikkeling van de eigen jeugdkeepers krijgt de nodige professionele aandacht. Zo werd in februari van dit jaar bekendgemaakt dat VV Oosterhout een eigen interne keepersopleiding heeft. De individuele coaching en begeleiding van keepers tijdens hun gehele ontwikkelingstraject staat hier hoog in het vaandel. Per leeftijdscategorie wordt gewerkt met een leerplan, waarbij continue aandacht is voor de techniek, tactiek en de conditie van de keeper. Tot slot zijn bijna alle trainers van VV Oosterhout gediplomeerd of volgen reeds een KNVB-opleiding. Sommigen volgen zelfs het intensieve UEFA-C opleidingstraject van de KNVB. Deze eenheid van enthousiaste trainers met actuele voetbalkennis en hun grote netwerk vormen de basis voor de gedegen jeugdopleiding van VV Oosterhout. De aanpak werpt zijn eerste vruchten af; diverse jeugdspelers van VV Oosterhout staan namelijk al enkele maanden in de belangstelling van scouts van PSV, Willem II en NAC Breda.

 

Voorzitter Ruud Looijmans glundert en oogt zichtbaar verheugd over de ingezette ontwikkeling: ‘Naast voetballen op recreatief niveau willen wij ook een voetbalvereniging zijn voor leden die graag op hoog niveau willen presteren. Dat kan bij ons, daar zijn we trots op’. Het prestatievoetbal naar een hoger niveau brengen op de korte én langere termijn is één van de beleidsdoelen van VV Oosterhout. En dit gebeurt op gestructureerde wijze en volgens een gedragen visie, vastgelegd in het voetbaltechnisch beleidsplan ‘Met Plezier Presteren 2019-2024’. Deze voetbalvisie is medio april 2019 gepresenteerd aan de leden en is met veel enthousiasme ontvangen. Trainers, leiders en leden van de Technisch Commissie gaan de komende jaren met passie aan de slag met de verdere

uitvoering van dit beleidsplan. Een belangrijk onderdeel van de voetbalvisie is het actief gebruikmaken van een spelervolgsysteem binnen de vereniging. Er bestaan verschillende methoden en in de afgelopen maanden zijn diverse systemen uitgebreid getest op geschiktheid en gewenste functionaliteiten. Met het spelervolgsysteem kunnen de sportieve ontwikkelingen van alle spelers worden gevolgd, van jeugd tot senioren, en wordt de continuïteit van het voetbaltechnische beleidsplan gewaarborgd. Tevens biedt het spelervolgsysteem houvast voor de interne scouting.

Op het hypermoderne sportpark ‘De Contreie’, met de gezellige sportkantine en de aanwezige voetbalexpertise, bereidt VV Oosterhout zich in rap tempo voor op aantrekkelijke voetbal-ontwikkelingen. Voetballers en keepers die hun ambities met plezier willen waarmaken en hun talenten willen ontplooien, zijn bij VV Oosterhout dus aan het juiste adres. Zij kunnen zich aanmelden voor een gratis proeftraining (mail naar: jeugd@vvoosterhout.nl). Mocht men na de proeftraining(-en) lid willen worden, dan volgt eerste een intakegesprek voor een wederzijdse kennismaking. Sporters, supporters en sponsoren zijn van harte welkom op het prachtige sportpark van VV Oosterhout; zij gaan een mooie toekomst tegemoet!