“Altijd voor het hoogst haalbare gaan, of het realistisch is gaan we zien” Erik van der Giesen tekende als hoofdtrainer een contract bij DHV toen de club in de derde klasse speelde. Voor zijn komst degradeerde de club naar de vierde klasse. Bijna twee seizoenen verder heeft de oefenmeester nog geen volledig seizoen achter de rug, dus start hij in het nieuwe seizoen weer met de ambitie om promotie af te dwingen en de stap naar de derde klasse te zetten.

ZEVENBERGSCHEN HOEK – “Het liefst wil je zo snel mogelijk terug”, zegt Van der Giesen, die in zijn periode als trainer van DHV bij elkaar nog niet één hele competitie af heeft gemaakt. “Dat is jammer. Zeker ook als je ziet dat we in een hele sterke vierde klasse zitten. Met de ploegen uit Breda en Dordrecht. Ik denk dat veel ploegen het liefst zo snel mogelijk omhoog willen.”

Voor DHV is het wat betreft de ambities vooral jammer dat het niet in de vierde klasse B speelt. “Dat niveau is zo verschrikkelijk veel lager. Natuurlijk, dit zijn mooie wedstrijden met goede tegenstanders. Maar als trainer wil ik zo snel mogelijk naar de klasse. Naar de competitie met clubs uit de regio. Dat wil DHV ook. Terug naar de derde klasse met De Fendert, Seolto, Kogelvangers, Klundert… al die derby’s.”

Kampioenschap
Van der Giesen gaat met zijn ploeg altijd voor het hoogst haalbare. “Ik vind dan ook dat je altijd voor het kampioenschap moet gaan. Of het realistisch is gaan we wel zien. We hebben een jonge groep, waar een goede mix van jeugd en ervaring in zit. Met heel veel jongens uit Zevenbergschen Hoek zelf, dat maakt het ook leuk. Ik hoop volgend seizoen goed mee te kunnen draaien, halverwege het seizoen kun je dan eigenlijk pas zeggen hoe je er voor staat. Niemand weet hoe iedereen uit deze situatie komt.”

Bij DHV doen ze wat ze kunnen. “We doen wat mogelijk is binnen de vereniging, staan niet stil. Maar de vraag is hoe iedereen er uit komt. En blijft iedereen voetballen? Daar gaan we wel vanuit, maar hoe zit dat bij andere clubs? Gaan er veel wijzigingen komen? Je weet het niet.” De oud-trainer van Kogelvangers traint zo normaal mogelijk. “Als je alleen maar kort werk doet of partijtjes van vijf tegen vijf, dan creëer je een hele andere conditie en ben je misschien na zestig minuten op. Hoe doen andere clubs dat? Het zijn allemaal vragen waar we nu geen antwoord op hebben.”

Normale voorbereiding
Het toeleven naar een echte wedstrijd en bezig zijn met een competitie, Van der Giesen kijkt er naar uit. “Gewoon de normale wedstrijdvoorbereiding, naar iets toewerken. Nu werk je naar niks toe, dat is het probleem. Proberen een wedstrijd te winnen, op zaterdag elf tegen elf in je clubtenue. De hele beleving naar een wedstrijd toe. En na afloop wat drinken. Met z’n allen onder elkaar, het sociale aspect dat bij voetbal komt kijken. Voetbal is natuurlijk een heel sociaal gebeuren”, sluit Van der Giesen af, benadrukkend dat hij en de spelers in ieder geval blij zijn dat er wel weer getraind kan worden.

Foto: DHV

Klik hier voor meer artikelen over DHV.
Meer weten over DHV? Klik hier.