Raine van der Schaaf (15) speelt al vanaf haar zesde bij Madese Boys. Ze is begonnen bij de mini’s en zo doorgestroomd naar de F-pupillen. Na de F-pupillen is ze gelijk in een meidenteam gekomen en nu speelt ze bij de MO17-1.
HappyPoint_desinfectie
Terugblik
Afgelopen zaterdag speelde het team hun eerste officiële wedstrijd. De bekerwedstrijd werd gespeeld tegen WDS’19 uit Breda. ”Wij begonnen goed en de wedstrijd verliep op een goed niveau. Het tempo was best hoog voor de eerste bekerwedstrijd en het was gelijk spannend. Wij hadden de meeste kansen de eerste 20 minuten. Toen was WDS’19 in de counter en scoorde ze de 1-0. Gelijk na de aftrap kwamen we sterk terug op 1-1 door een mooie combinatie goal. WDS’19 verslapte na deze treffer waardoor ik met een afstandsschot wist te scoren. Vlak hierna was het rust en gaf onze trainer ons nog wat tips.

Beide partijen begonnen minder sterk de tweede helft. WDS’19 kwam een paar keer er door heen, maar wist niet te scoren. Voetballend werden wij steeds sterker en ging WDS’19 steeds fysieker en gemener spelen. Wij werden uit de concentratie gehaald en er werd dan ook veel geschreeuwd op het veld, negatief en positief. Er werd veel gedaan wat volgens de boeken niet mag. Toch liet de scheidsrechter het doorgaan en wisten wij de draad weer op te pakken. Door mooie combinaties kwam uiteindelijk de 3-1.

Er werd veel geroepen zowel op het veld als langs het veld en hier was de scheidsrechter niet blij mee. Hij riep dan ook ons team bij elkaar en zei dat we onze mond moesten houden anders kregen wij geel. Het duwen en trekken ging nog even door totdat het eindsignaal klonk.” De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 3-1 voor Madese Boys.
De man of the match was volgens Raine Bo van Suntenmaartensdijk. ”Bo speelde sterk, zowel verdedigend als aanvallend. Ook kwamen de belangrijkste passes aan. Zij hield het veld in de gaten en kon de beste speelster goed
inschatten.”

Vooruitblik
De volgende wedstrijd wordt in de beker gespeeld tegen Moerse Boys MO17-1. ”Ik heb de tegenstander een klein beetje geanalyseerd, waardoor ik hun zwakke punten in de verdediging inmiddels ken. De hoge ballen zijn lastig aan te nemen dus van dat soort passes kan ik gaan profiteren met de andere aanvallers. Hun spitsen zijn best snel, en hebben een goed schot. Maar techniek is een probleem bij hen voorin. Hierdoor denk ik dat wij als team het best prima gaan doen deze zaterdag.”

Raine wil persoonlijk bereiken dat ze weer terugkomt in haar vorm voor de winterstop. Ze is drie maanden geblesseerd geweest, dus zou graag weer haar vorm willen terugvinden.

Over de start van de competitie denkt Raine in ieder geval goed. ”Ik denk dat wij in de top 3 kunnen komen als we blijven spelen zoals we vorig seizoen geëindigd zijn. Wij zijn nieuw in de O17 en op fysiek gebied kunnen we niet tippen aan andere teams, maar technisch zijn we echt goed aan het worden, en ik denk dat wij dit jaar verrassend kunnen gaan spelen.”

Klik hier voor meer informatie over Madese Boys
Klik hier voor andere artikelen over Madese Boys