Aankomend weekend staat voor Right-Oh de eerste clash te wachten. De ploeg van Arno Gabriëls is de runner-up in de vierde klasse en neemt het aankomende zondag op tegen SVC die momenteel op de derde plek staan. Het belooft een spannende wedstrijd te worden.

Dominos_voorjaar2021Afgelopen zondag werd gewonnen door Right-Oh, toch was een wedstrijd met een smetje. Er vielen namelijk twee geblesseerden uit. “Afgelopen wedstrijd tegen VCW hebben we als Right-Oh een degelijke wedstrijd gespeeld. Door de kwaliteiten te benutten van de spelers kwamen we op een 0-2 voorsprong.” Met deze stand gingen beiden elftallen aan de thee. Na rust moest Gabriëls het strijdplan bijschaven door een tweetal blessures.

“Door de noodgedwongen omzettingen kwam VCW terug in de wedstrijd en team door een gemakkelijk gegeven strafschop op 1-2. Kans op kans volgde voor ons en we maakte de 1-3 niet, waardoor VCW in een resultaat bleef geloven en die ze ook bijna kregen. Gelukkig werd er een bal van de lijn gehaald en pakte onze doelman Rick van Dongen ook nog een één op één situatie vlak voor tijd en wonnen we met 2-1. In mijn ogen was het qua kansenverhouding een terechte overwinning waardoor we op een gedeelde tweede plek staan.”

De leermeester hoopt op een periode en in ieder geval voor een plek in de top vijf. “Gezien de nieuwe spelers en jonge gasten die door zijn gestroomd van het tweede, kunnen we daarvoor strijden. De concurrentie is groter waardoor het niveau op de trainingen ook is gestegen. Dit zien Rik Verschuren (assistent-trainer) en ik ook terug in de wedstrijden. Als we dit vast kunnen houden en uitbreiden moeten de doelstellingen gehaald kunnen worden. Voor ons als trainers het taak om dit op de juiste manier in de praktijk over te brengen op de spelers.”

StreetCars_voorjaar2021 (1)Aankomende zondag wacht de clash met SVC, het duel tussen de nummers op de Geertruidenberg. Beide ploegen hebben zeven punten uit drie wedstrijden. “We moeten bekijken hoe de blessuregevallen zich herstellen en of ze beschikbaar zijn voor komende zondag. We zijn goed gestart dit seizoen met twee overwinningen en een gelijkspel. Het is zaak voor ons om deze lijn door te trekken en aanstaande zondag vol voor de winst te gaan. We zullen ons eigen spel moeten spelen en proberen onze kwaliteiten volop te benutten. Natuurlijk heb je met een moeilijke tegenstander te maken en daar moeten we ook op voorbereidt zijn. Dat we vertrouwen hebben is één ding dat zeker is. Ook in de breedte kunnen we het één en ander opvangen zodat we zondag gewoon weer sterk staan. We willen naar boven blijven kijken en zullen dus alles moeten geven om tot een goed resultaat te komen.”

Zoals eerder aangegeven hoopt Right-Oh een belangrijke rol te spelen in de competitie met als doel een top vijf positie. Daarnaast hoopt de oefenmeester op een periodetitel. “Wat ik ook belangrijk vind is dat we moeten groeien als team. Ik bedoel dat we dan meer automatisme moeten creëren, zodat de spelers van elkaar weten hoe iemand ingespeeld wil worden. Of dat er posities overgenomen moet worden als de laatste man bijvoorbeeld doorschuift naar het middenveld. Als we dat voor elkaar krijgen zijn we voor elke tegenstander lastig te bespelen.”

Foto: Right-Oh

Klik hier voor meer artikelen over FC Right-Oh.
Meer weten over FC Right-Oh? Klik hier.