Na de kerstboom van Benjamin de Gans gaan we nu de boom van Robert den Braber (38), middenvelder van RKVV Dia, optuigen. Robert is op vijf jarige leeftijd begonnen bij VV Kogelvangers. Op zijn 11e is hij naar RBC Roosendaal gegaan. Vervolgens keerde hij terug bij de Kogelvangers om op 19-jarige leeftijd voor het tweede elftal van Excelsior Rotterdam te spelen. Hierna heeft hij voor NAC Breda, Helmond Sport, Excelsior Rotterdam, FC Ingolstadt 04, RKC Waalwijk, Willem II en gespeeld. Na zijn carrière als profvoetballer is Robert bij RKVV Halsteren gaan voetballen. Hierna is hij teruggekeerd naar VV Kogelvangers. Momenteel speelt hij voor RKVV DIA. Op zijn 22e maakte hij zijn debuut in het profvoetbal voor Helmond Sport.

Het belangrijkste bij het optuigen van een kerstboom is stroom. Zonder stroom geen lichtjes. Bij onze kerstboom gebruiken we de trainer als stroom. Zonder een trainer geen goedlopend elftal. Robert kiest voor Ruud Brood als zijn stroom en dus beste trainer. “Ruud is een trainer die heel veel vertrouwen in me had en mij mijn debuut heeft laten maken in betaalde voetbal bij Helmond Sport. Bij RKC Waalwijk heb ik ook erg succesvol met hem gewerkt.”

Bij het optuigen van een kerstboom begin je altijd onderaan, bij de stam. Wij beginnen met onze opstelling dus ook onderaan, bij de keeper. Hier zien we een bekende naam, namelijk: Jeroen Zoet. “Jeroen is gewoon een erg goede keer, die op jonge leeftijd al heel stabiel was bij RKC in de Eredivisie. Hij heeft dan ook niet voor niets het Nederlands elftal gehaald.”

Langzaamaan werken we omhoog in onze kerstboom. We zijn bij de verdediging aangekomen. Hier staat Cuco Martina op de rechtsback positie. “Cuco binnen als een ‘nobody’ bij RKC Waalwijk, maar ontwikkelde zich zo enorm dat hij uiteindelijk de stap naar de Premier League mocht maken. Fysiek gezien zo snel en sterk.” Naast Cuco vinden we Henrico Drost als rechter centrale verdediger. “Henrico is een enorm onderschatte speler die altijd een voldoende haalde en onmisbaar was in de verdediging van RKC. Hij staat altijd goed.”

Samen met Henrico vormt Jordens Peters het centrale duo van Robert zijn kerstboom. “Jordens is een stabiele verdediger die erg sterk is in de opbouw. Daarnaast is hij een hele goede aanvoerder die het hele team goed op de plaat zet.” Jordens speelt natuurlijk niet voor niets al sinds 2012 voor Willem II. Om de verdediging af te sluiten zien we een naam die ook in het buitenland bekend is, Mitchell Dijks. “Mitchell is een beest die maar bleef opstomen langs de linkerkant. Hij krijgt niet voor niets enorm veel waardering in Italië. Fysiek is hij gewoon ijzersterk.”

Over bekende namen in het buitenland gesproken. Robert heeft in zijn tijd bij Willem II ook met Frenkie de Jong mogen spelen. “Op jonge leeftijd was al te zien dat hij een enorm talent was. Toentertijd dribbelde hij al iedereen voorbij op de trainingen. Helaas heeft hij op dat moment weinig gespeeld.” Centraal op het middenveld vinden we Luigi Bruins, van Robert zijn tijd bij Excelsior Rotterdam. “Op 18-jarige leeftijd al de beste speler bij Excelsior. Technisch heel sterk en een enorm goede steekpass.” Om het middenveld af te sluiten zien we Stijn Wuytens op de linkerkant van de kerstboom. “Stijn is een zeer goede verbindingsspeler. Bij Willem II verzorgde hij de opbouw van de verdediging richting de aanval. Hij beschikt over een enorm goede functionele techniek.”

In de aanval zien we Romeo Castelen, uit zijn tijd bij RKC, terug op de rechterflank. “Romeo dribbelde tegenstanders voorbij alsof ze er niet stonden. Hij liet regelmatig zien waarom hij meerdere interlands achter zijn naam heeft staan.” Aan de andere kant zien we een wat voor ons onbekendere naam, Andreas ‘Zecke’ Neuendorf. “Bij FC Ingolstadt speelde ik samen met Zecke. Hij heeft een verleden bij Hertha BSC en Bayer Leverkussen. De klasse droop ervan af, terwijl hij toentertijd al 35 jaar was. Technisch uitzonderlijk.”

Als piek op de kerstboom zien we Moritz Hartmann in de spits staan. “Bij Ingolstadt scoorde hij er 25 in een seizoen waar we uiteindelijke promoveerden. Een echte ‘bomber’ die later ook in de Bundesliga zijn goals heeft gemaakt.”

Zo hebben we vandaag de tweede kerstboom opgetuigd. We stoppen niet met optuigen tot Kerst voorbij is. Dus houdt onze website in de gaten als je nog meer kerstbomen opgetuigd wilt zien worden.

Klik hier voor meer Kerstbomen
Klik hier voor meer artikelen over RKVV DIA