Mirko Ivanek (22) speelt al sinds zijn zesde bij zijn huidige club SV Terheijden. In de E en D jeugd mocht Ivanek op proef komen bij RKC Waalwijk, helaas zonder succes. Na het 17/18 seizoen kreeg hij het aanbod om bij Baronie in de selectie te komen keepen. Dit heeft de Kroatische Nederlander één jaar gedaan, met een aantal successen, alleen besloot Mirko dit seizoen weer terug te keren bij SV Terheijden. Hij zit hier momenteel in de selectie. 

HappyPoint_desinfectie

Ivanek heeft deze zomer verschillende dingen gedaan om fit te blijven. ”Ik heb mijzelf deze zomer fit gehouden door veel te wandelen en te zwemmen. Ook druk ik regelmatig op en doe ik buikspier oefeningen, dit doe ik omdat ik denk dat dit goed is voor het lichaam van een keeper. Ik doe niet aan hardlopen en doe niet aan overdreven krachttraining. Ik denk dat een keeper heel lenig moet zijn, dus vandaar.”

Er wordt momenteel hevig geconcurreerd bij SV Terheijden. ”Onze selectie bij Terheijden bestaat uit 40 spelers waaronder 5 keepers. De vaste spelers van het eerste elftal zijn nog niet helemaal bekend. Dit komt omdat wij nog in de voorbereiding zitten. Er wordt dus elke oefenwedstrijd nog veel gerouleerd. Naarmate de competitie start zullen de basisplekken bekend zijn. Wij hebben dit jaar een hele jonge selectie met ongeveer de gemiddelde leeftijd van 23 jaar. Dit komt omdat de trainer met jonge mensen wilt werken.”

Mirko heeft hoge verwachtingen voor komend seizoen. ”Ik hoop dat beide selectie elftallen mee gaan doen voor promotie, ik denk dan ook dat dit zeker mogelijk is aangezien er veel jeugdigheid is overgekomen die allemaal voor hun plek in het elftal willen vechten. Ik denk dat dit de morele sfeer omhoog zal brengen. Een periodetitel moet zeker te doen zijn aangezien dit vorig jaar ook is gelukt. Het 2e elftal moet weer terug naar de 1e klasse waar het thuis hoort. Daarnaast hoop ik dat het 1e elftal naar de 3e klasse promoveert. Ik weet dat de 3e klasse een stuk hoger is qua niveau, maar met het voetbal wat in de ploeg zit moeten er wedstrijden gewonnen kunnen worden.”

Op persoonlijk vlak wil Ivanek gewoon weer lekker wedstrijden gaan keepen. ”Aangezien ik vorig jaar langdurig geblesseerd ben geweest, is mijn voornaamste doel om weer veel wedstrijden te gaan spelen. Je merkt dat als je niet speelt je uit het wedstrijd ritme raakt. ” Mirko is daarnaast erg positief over de voorbereiding. ”Onze voorbereiding is sterk begonnen en zelf heb ik ook goede wedstrijden heb gekeept. Ik wil mijzelf altijd blijven ontwikkelen op trainingen en wil elke bal pakken. Ik hoop dat ik dit jaar de kans krijg om mijzelf weer te bewijzen dat ik weer op mijn oude niveau terug kom.” Hier helpt de band met de trainer helaas niet mee. ”Voor mij is de klik met de trainer erg belangrijk. Hiermee bedoel ik dat we op dezelfde lijn zitten. Helaas heb ik dit niet met de hoofdtrainer van Terheijden en daarom krijg ik de kans ook niet echt. Ik kan dus niks anders doen dan blijven keepen en mijn best doen zoals ik nu bezig ben. Je zou dan zeggen dat hij niet meer om mij heen kan. Gelukkig zien de andere trainers wel mijn potentie en ik gaan dan ook vaak met hun in gesprek. Wat ik ook wil verbeteren is mijn coaching naar de linie voor de verdediging, ik ben van mening dat ik dit beter kan.”

Wij wensen SV Terheijden en Mirko Ivanek veel succes in de competitie!

Foto: SV Terheijden

Klik hier voor meer informatie over SV Terheijden
Klik hier voor een ander artikel van SV Terheijden