Danny Kemmeren speelde in de jeugd van FC Right-Oh, tot hij halverwege zijn tienerjaren andere interesses kreeg en mede door drie keer motorcrossen in de week stopte met voetbal. Op dertigjarige leeftijd keerde hij terug op het voetbalveld van de club in Geertruidenberg, waar hij geniet van ruwe kleedkamerhumor, het uitschakelen van een tegenstander en bovendien ook nog eens sponsor is van ‘zijn’ vierde elftal.

GEERTRUIDENBERG – Toen hij een jaar geleden terugkeerde bij FC Right-Oh kende hij niet veel spelers van het vierde elftal. “Een enkeling. Maar ik had gewoon zin om weer te beginnen”, zegt Kemmeren terugkijkend op zijn rentree op de voetbalvelden. Wennen was het niet. “Bij de club is het ons kent ons. Ik ben heel wat jaren weg geweest, maar het voelde eigenlijk alsof de tijd had stilgestaan.”

Inmiddels is hij niet alleen speler van het vierde elftal, maar staat hij met zijn bedrijf ook op het shirt van dat team. “De huidige sponsor zou er mee gaan stoppen, het gaat per drie jaar. Toen werd er in de groep gevraagd of we iemand wisten, daar zouden we als team mee geholpen zijn. Ik wilde het zelf wel doen”, zegt de eigenaar van Isologic, een bedrijf uit Raamsdonksveer dat distributie van medicijnen verzorgt. “Het is een specifieke markt die we bedienen, dus het is vooral om de ploeg te helpen. Het is niet mijn insteek geweest om er iets aan over te houden, het is ook niet de verwachting dat ik er een euro aan ga verdienen. Hoeft ook niet.”

Voor het team dus, een bijzonder team. “Eigenlijk zijn we een bij elkaar geraapt zooitje”, zegt Kemmeren met een glimlach. “We hebben jongens die bij het tweede meedoen en bij ons aansluiten, maar ook senioren. We hebben eigenlijk van alles wat rondlopen. Maar er is wel een vaste kern van spelers, die er altijd is. Ik ben er ook altijd bij, elke training en elke wedstrijd.”

Het is voor de voetballiefhebber ook een stukje ontspanning waar hij naar uitkijkt. “Ik werk gemiddeld zo’n twaalf tot dertien uur per dag, dan is het lekker om in de avond of op zondag even te gaan voetballen, het is een uitlaatklep voor mij.” Een drankje na afloop is vooral op de woensdagavond, na de gezamenlijke training met het derde en vijfde elftal. “Op zondag spelen we al om negen uur in de ochtend. Wij zijn klaar met voetballen als de meeste Nederlanders uit hun bed komen rollen. De meeste jongens blijven niet hangen, ook omdat je dan al om elf uur aan het bier zou zitten.”

Ondanks het vroege tijdstip mist Kemmeren het nu wel, dat er geen wedstrijden zijn. Die ruwe humor, de kleedkamerhumor, die mis ik wel. Dat vind ik prachtig. De hele week heb ik te maken met grote klanten zoals ziekenhuizen. Dan moet je je altijd normaal gedragen, netjes. Maar bij de voetbalclub kun je zijn zoals je zelf wil zijn. Dat is mooi”, aldus de spelers die vaak als rechts- of linksback speelt. “Ook prachtig. Ik vind het leuk om die snelle buitenspelers op te vangen. Ik hou ervan de confrontatie aan te gaan op het veld.”

Klik hier voor meer artikelen of FC Right-Oh.
Meer weten over FC Right-Oh? Klik hier.