Dennis Siemons verruilde ruim tien jaar geleden zijn jeugdclub VV Dongen voor een nieuw avontuur bij de dorpsclub uit ’s Gravenmoer en daar heeft hij tot op de dag van vandaag nog zeker geen spijt van gehad. Meerdere seizoenen speelde de verdediger in het oranjeblauw van VV ONI en mocht hier al vele hoogtepunten meemaken. Momenteel hoopt hij met zijn ervaring te kunnen bouwen aan een mooie toekomst met zijn dorpsclub.

HappyPoint_desinfectie
Siemons begon op jonge leeftijd in het geelblauw van VV Dongen en doorliep hier de gehele jeugdopleiding. Uiteindelijk kreeg hij veelal speelminuten bij het tweede elftal, maar mocht ook wel eens aansluiten bij de hoofdmacht. “Ik had toen met redelijk wat blessureleed te maken en was eigenlijk van plan om een jaartje te stoppen om me volledig te focussen op mijn herstel, totdat ik werd benaderd door VV ONI in 2010.” Siemons was een zogeheten pionier die als een van de eerste het zondagvoetbal bij VV Dongen inruilde voor de gezellige zaterdagvereniging.

En die overstap beviel meteen goed voor de verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan. “Ik stapte eigenlijk gelijk in een heel warm bad. Het sportieve aspect, prestatieve en de saamhorigheid gaan hier hand in hand.” Echter moest hij op het begin wel even wennen aan het zaterdagvoetbal. “Tijdens mijn beginperiode was er zeker wel een niveauverschil, maar het is nu wel mooi om te zien dat steeds meer verenigingen ook kiezen voor het zaterdagvoetbal, waardoor je merkt dat het niveau zeker toeneemt.”

Momenteel zijn we alweer bijna tien jaar verder, waarin Siemons al vele mooie momenten mocht meemaken. “Het kampioenschap in 2019 was natuurlijk fantastisch. We verloren toen de eerste wedstrijd van het seizoen, maar vonden daarna het netje wel heel makkelijk en eindigden bovenaan.” Tijdens al die jaren liep Siemons altijd met veel plezier rond op Sportpark ’t Wiel. “Ik denk dat veel clubs graag bij ons komen voetballen en blijven hangen tijdens de derde helft,” lacht de ervaren verdediger.

Echter was het vorig seizoen iets minder plezierig voor Siemons. “De hiërarchie binnen de groep verdween en er sloop gemakzucht in bij de jongens. Voor mijn gevoel verdween de clubcultuur een beetje, datgene wat voor mij het spelen bij VV ONI juist zo mooi maakt.” Om die reden koos Siemons dit jaar dan ook om bij het tweede elftal te gaan voetballen, “al kriebelt het wel weer om bij het eerste te gaan voetballen. Er staat namelijk een goede en leuke groep met een goede trainer.” Voor de toekomst heeft de ervaren verdediger een mooie visie met zijn club VV ONI en wellicht dat zijn vriendin hem kan overhalen om weer bij het vlaggenschip te gaan schitteren. “Als kantinebeheerster bij de club hoopt ze ook weer dat ik in het eerste ga voetballen. Al is het wel belangrijk om een stukje kwaliteit te leveren, zodat we een stabiele derdeklasser kunnen worden. Echter moet dit wel in combinatie met jongens uit ’s Gravenmoer, met binding met het dorp en de vereniging.”

Klik hier om meer artikelen te lezen over VV ONI.