CvdW S.V. Capelle - Coert van Caem

Coert van Caem is de trotse voorzitter van S.V. Capelle, hij verteld over hoe hij bij de club terecht is gekomen, over het voorzitterschap en over de aankomende wedstrijd tegen NOAD’32.

Zelf voetbalde Coert vroeger bij de rivaal van S.V. Capelle: N.E.O. ’25.
“Ik ben van huis uit opgegroeid met N.E.O.’25, op een gegeven moment trouwde ik met een Capelse die voetbalde bij H.N.C., wat later gefuseerd is in S.V. Capelle. Toen wij kinderen kregen, die graag op voetbal wilde, moesten wij kiezen. Gaan onze kinderen voetballen bij N.E.O.’25 of bij S.V. Capelle. Uiteindelijk hadden we gezamenlijk besloten om onze kinderen te laten voetballen bij S.V. Capelle. Ondertussen was ik gestopt met voetballen bij N.E.O.’25. Ik werd leider/trainer bij de kleintjes van Capelle. Tot en met de D-jeugd ben ik trainer geweest, toen heb ik een algemene bestuursfunctie gekregen. In 2010 had de club een voorzitter nodig, iedereen uit het bestuur keek mij aan en heb ik toen uiteindelijk ‘ja’ gezegd.

“Ik heb het nog steeds erg naar mijn zijn bij de club, ik heb een promotie meegemaakt, ik heb een nieuw clubhuis mogen openen en we hebben een heel goed bestuur opgebouwd, zowel het hoofdbestuur als het jeugdbestuur. Er zijn genoeg mensen die de draad mee oppakken en ons steunen.”

Op de vraag wat Coert van Caem nog wil bereiken met de club als voorzitter hinkt hij tussen twee gedachtes in. “Als ik als voorzitter van Capelle spreek, zeg ik natuurlijk dat we voor het hoogst haalbare voor de club gaan, dat wil zeggen de tweede klasse. Maar persoonlijk als liefhebber zeg ik dat de derde klasse perfect voor S.V. Capelle is. We spelen nu in dezelfde klasse als N.E.O.’25 en SSC’55, daardoor spelen we elk jaar vier derby’s. Dat is ook financieel gezien beter voor S.V. Capelle.”

Over Marcel, “de supervrijwilliger” van S.V. Capelle is Coert heel enthousiast: “Hij is heel erg betrokken bij de club. Hij is heel zorgzaam en een pietje precies. Hij wil alles tot in perfectie geregeld hebben, dat kan wel eens ontbreken bij anderen zodat hij toch weer de puntjes op de i moet zetten. Marcel is zo enthousiast dat die daarin wel eens te ver in gaat” Zegt Coert lachend.

Aankomend weekend staat de wedstrijd tegen NOAD’32 op het programma “Wij gaan met 3-1 winnen zegt Coert overtuigend. In de uitwedstrijd hebben onterecht 4-0 verloren. Thuis zijn we beren sterk en gedreven om te winnen.”