De 52-jarige Kees van Halderen is de huidige leider van het eerste elftal van Irene ’58. Zelf is hij altijd actief geweest in een zaalvoetbalteam dat tot stand is gekomen binnen zijn vriendengroep, dit deed hij van zijn 17e tot 39e. Doordat zijn kinderen bij de club uit Den Hout zijn gaan voetballen, is Van Halderen bij Irene’58 terechtgekomen. Momenteel is hij al 18 jaar actief als vrijwilliger. Hij vertelt VoetbalJournaal meer over afgelopen seizoen, het mooie aan een dorpse vereniging en zijn toekomst bij de club.

Na een geweldig seizoen waarin Irene ’58 bekroond is tot kampioen, blikt van Halderen terug op een periode waar weinig tot geen fouten zijn gemaakt en alles op rolletjes verliep. Voorafgaand aan het seizoen hoopte de club op handhaving en misschien een periodetitel in de vierde klasse, dit liep natuurlijk beter dan verwacht. Weinig tot geen blessures of schorsingen en door als goed team te functioneren hebben ze een prachtig seizoen kunnen neerzetten.

Tien jaar geleden is de club gepromoveerd van de vijfde naar de vierde klasse, toen bestond de vereniging 50 jaar. Nu bestaan ze 60 jaar en vieren ze dat jubileum met nog een kampioenschap. ‘’Ik had al gezegd, als we zo door gaan spelen we over 30 jaar misschien wel in de eerste klasse. Als we iedere 10 jaar promoveren doen we het goed’’, vertelde hij lachend.

Voorbereiding komend seizoen
Vol moed gaat Irene ’58 de voorbereiding in. ‘’Met aansluiting van jongens uit het tweede gaan we proberen een mooi team te kneden. Alle spelers blijven binnen de club, alleen zijn er een paar die teruggaan naar het tweede en vanuit het tweede gaan er weer enkele spelers doorstromen. Op eigen kracht en met eigen jongens willen wij proberen een mooi nieuw seizoen op te zetten in de derde klasse met als eerste doel: handhaven.’’

Van buiten de club zullen er volgend seizoen geen nieuwe spelers komen om in het eerste te spelen, ze zullen veder gaan spelen met alleen jongens van en binnen de club. ‘’Wij gaan dat doen met een gesloten beurs. Wij gaan niks geven of doen naar spelers toe, een keer per jaar een BBQ en daar moeten ze het mee doen. Veder moeten ze contributie betalen anders voetballen ze niet, dat is de policy van de club.

Teamleider van het eerste elftal
Van Halderen is momenteel bezig aan zijn 18e jaar bij Irene ’58 en heeft het hier nog steeds erg naar zijn zin. ‘’Het is een kleine en erg dorpse vereniging en heel gemoedelijk. De senioren kennen de jeugd en de jeugd kennen de senioren, dat maakt het toch wel speciaal, een geheel.’’

Boven alles vindt de teamleider het dorpse imago van de club erg belangrijk. ‘’Wij krijgen wel eens verenigingen bij ons, die dan moeten op onze trainingsveld voetballen. Dat ligt ongeveer 500 meter van ons hoofdveld vandaan, dus dan moeten ze door de woonwijk lopen. Dan zeg ik altijd dat ze langs de woningen van de spelers lopen. Dat is echt de charme van de club.’’

Voorlopig wil van Halderen leider van het eerste elftal blijven. ‘’Daar heb ik veel plezier in, dat is op zondag altijd mijn uitje.’’ Mocht het zo zijn dat er bestuurlijk nog wat taken te verdelen zijn, dan staat hij hier ook voor open. Komende jaren ziet hij zichzelf (nog) niet vertrekken bij de club uit Den Hout.

Total
2
Shares