Deze editie is V.V. Irene’58 de Club van de Week. Deze week zullen er meerdere interviews worden afgenomen met diverse betrokkenen binnen de club. Irene’58 is een voetbalvereniging gevestigd in Den Hout uit Noord-Brabant en is opgericht in het jaar 1958.

De club uit Den Hout is een zondagvereniging en werkt alle thuiswedstrijden af op het eigen sportpark (Sportpark Irene ’58). Momenteel telt de club zeven seniorenelftallen (vier op zondag en drie op zaterdag) en negen jeugdteams.

Geschiedenis
Sinds de eeuwwisseling heeft Irene ’58 driemaal promotie afweten te dwingen, namelijk in het seizoen 2000/2001, het seizoen 2007/2008 en afgelopen seizoen (2017-2018). In het seizoen 2000/2001 kwam Irene nog uit in de 6e Klasse, maar wist promotie naar de 5e Klasse af te dwingen. Tot en met het seizoen 2007/2008 wist Irene zich jaar in, jaar uit in de middenmoot te bivakkeren en in het eerdergenoemde seizoen zelfs op de vierde plaats te eindigen. Afgelopen seizoen wist Irene ’58 zich te kronen tot kampioen van de 4e Klasse en zodoende mag de club uit Den Hout komend seizoen uitkomen in de 3e Klasse.

Toen Irene’58 50 jaar bestond, promoveerde de club voor het eerst in haar bestaan naar de vierde klasse. Juist nu het 60-jarige jubileum van de club nadert, heeft de club weer geschiedenis geschreven door in de competitie te promoveren. Na een seizoen waarin het eerste team van Irene’58 bijna ongeslagen bleef, speelde ze op 27 mei hun laatste wedstrijd en zijn hierbij officieel bekroont met het kampioenschap in de vierde klasse zondag.

Afgelopen Seizoen
Het seizoen van de hoofdmacht van de club begon op 24 september 2017 en werd gespeelt op het trainingscomplex van voetbalvereniging Terheijden. De club uit Den Hout bleek te sterk te zijn voor Terheijden en hebben ze uiteindelijk een ruime zegen geboekt van maar liefst 0-3 op de voetbalvereniging uit Terheijden.

Een week later werd er thuis op het sportcomplex Irene’58 helaas met 1-3 verloren. Dit keer wist Irene’58 de wedstrijd niet winnend af te sluiten tegen de Fusieclub RFC. Dit was de eerste nederlaag van het seizoen. Na de eerste nederlaag volgde een tweede. Dit keer wist Irene’58 weer niet te winnen en werd er met 5-2 verloren van WDS’19 op het sportpark Paradijs.

Op 15 oktober is er een tweede overwinning geboekt thuis op het eerste team van OMC. De goede vorm was er niet voor lang want de week daarop werd er gelijk gespeeld tegen DIA 1. De laatste drie wedstrijden voor de winterstop op 19 november, 26 november en 3 december werden Wisselvallig gespeeld. Tegen Boeimeer 1 werd er thuis gewonnen met 3-0. Uit bij Right’Oh is er verloren met 2-0. De laatste wedstrijd voor de winterstop is afgesloten met een 2-1 winst thuis tegen SC Hoge Vucht.

Na de winterstop wist Irene’58 in acht wedstrijden zeventien punten te behalen. Zo werd er zes keer gewonnen van clubs als onder anderen SC Emma, VCW en Dussense Boys. In de laatste acht wedstrijden van het seizoen wist Irene’58 alle acht de wedstrijden te winnen tegen onder andere clubs als Be Ready en WDS’19.

Irene’58 heeft het seizoen afgesloten met het kampioenschap en met 62 punten uit 26 wedstrijden.

Total
6
Shares