Ondertussen is het voor u allen bekend dat VV Oosterhout deze week de club van de week is bij VoetbalJournaal. We zijn hiervoor al in gesprek gegaan met de voorzitter Ruud Looijmans en hoofdtrainer Stijn Biemans. Vandaag zijn we in gesprek met clubicoon Piet de Ronde. Piet is 73 jaar en is hoofd van het onderhoudsteam bij VV Oosterhout. In het verleden heeft Piet bij Roda Boys, WVO en later VV Oosterhout gevoetbald.

verfhuys-breda

 

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor alle soorten sportverenigingen, dus ook voor voetbalverenigingen. Mensen zoals Piet worden dus zeer gewaardeerd. Wij vroegen Piet wat zijn voornaamste taken zijn als vrijwilliger bij VV Oosterhout. “Ik stuur het onderhoudsteam aan en verder bijna alle reparatieklusjes. Ik ben dus een beetje de joker. Sinds kort ben ik gestopt als trainer van Zaterdag-2.”

Piet is duidelijk een bezige bij op de vereniging. Voor alle moeite die Piet in ‘zijn’ vereniging steekt moet toch een drijfveer zijn. Wij vroegen wat VV Oosterhout voor Piet betekent. “De club betekent heel veel voor mij. Ik voel mij er zeker thuis en ben er ook bijna iedere dag wel even.” Dit blijkt ook wel uit de betrokkenheid van Piet bij het eerste elftal. Hij volgt alle uit- en thuiswedstrijden en mist zelfs bijna nooit een training. We vroegen Piet dus ook wat hij van de prestaties van het eerste elftal vindt. “Vorig seizoen waren de prestatie best goed tot aan de corona. Dit jaar is het tot nu toe niet geweldig, er is veel veranderd dit seizoen.”

Piet is duidelijk erg betrokken bij de hele vereniging. We vroegen hem wat deze vereniging volgens hem nou zo bijzonder maakt. “De warme uitstraling en de echte Brabantse gezelligheid en gemoedelijkheid zijn onderdelen die het voor mij wel bijzonder maken. Daarnaast zeker ons mooie voetbal park.” Dit is dan ook de reden waarom Piet zich zo hard maakt voor de vereniging. Hiernaast voetballen zijn zoon en kleinkinderen ook bij VV Oosterhout.

Klik hier voor meer artikelen over VV Oosterhout
Klik hier voor meer informatie over VV Oosterhout