Madese-boys-123123

Bjorn de Bruijn speelde op 26-jarige leeftijd al 250 wedstrijden in de hoofdmacht van Madese Boys. De teller liep de afgelopen twee seizoenen niet zo hard op, omdat er door corona heel wat minder wedstrijden gespeeld werden. Sinds het bereiken van die mijlpaal zijn er sowieso de nodige veranderingen geweest, de buitenspeler is nu de oudste veldspeler. En met een flink stuk minder ervaring binnen de ploeg is het in de competitie niet langer hopen op een fraaie promotie, maar knokken om in de tweede klasse te blijven.

Dominos_voorjaar2021

MADE – Als je de resultaten van dit seizoen bekijkt, dan is het fronsen van de wenkbrauwen eerder logisch dan gek. Van een 14-0 nederlaag tegen SC Kruisland tot een 4-1 zege op FC Tilburg. Het is wisselvallig wat de ploeg van trainer Dion Schuurmans laat zien. “Dat is inherent aan de selectie. We hebben een hele jonge groep”, zegt De Bruijn.

“In de coronaperiode is een groot deel van de ervaren spelers gestopt. We hebben veel doorstroming gehad vanuit de jeugd”, vervolgt de linksbuiten zijn verhaal. “Daardoor was het vooraf al wel te verwachten dat we een wisselvallig seizoen voor de boeg hadden. In de afgelopen weken hebben we ook wel wat wedstrijden gehad die je niet hoeft te verliezen. Maar door een gebrek aan ervaring trek je een gelijke stand bijvoorbeeld niet over de streep, maar krijg je nog het deksel op de neus. Toch staan we er positief in om met elkaar dit seizoen in de tweede klasse te blijven.”

Onderin is er een flink groepje clubs dat met elkaar moet strijden om boven de streep te eindigen. Het seizoen beginnen met een 14-0 nederlaag, om vervolgens met 5-0 te verliezen bij TSC, is dan niet lekker. “Heel eerlijk, ik heb voor het seizoen tegen vrienden en het thuisfront gezegd dat ik niet raar op zou kijken als we tegen een aantal flinke zepers op zouden lopen. Dat kwam zo uit. Maar je moet iedere wedstrijd weer an sich bekijken en beoordelen wat de oorzaak is. Tegen Kruisland komen we gewoon kwaliteit tekort om het niveau van die gasten aan te kunnen. Zo reëel moet je zijn.”

StreetCars_voorjaar2021 (1)

“Ik wist dat het een heel zwaar jaar zou worden, daar heb ik me heel snel bij neergelegd. Dan is het ook makkelijker mee om te gaan als het zo is. Het is een andere mindset als je denkt een periode te kunnen pakken en het gaat zo, dan heb je meer moeite om er overheen te komen. We hebben niet de verwachting dat we in het linkerrijtje eindigen, maar we moeten er in kunnen blijven. We hebben het in ons om een goede tweedeklasser te zijn.”

Even wennen is het wel voor De Bruijn en zijn club, tegelijkertijd is het ook wel mooi. “De afgelopen tien tot twaalf jaar zijn we een goede tweedeklasser geweest. Een aantal seizoenen hebben we de kans gehad om naar de eerste klasse te gaan. Gezien de selectie moeten we de komende seizoenen eerder proberen er in te blijven dan dat we naar boven kijken. Als een aantal ervaren spelers wegstappen, dan lever je kwaliteit in. Andere verenigingen proberen dat op te vangen met spelers van buitenaf, wij doen dat met jongens uit de eigen vereniging. Dat heeft de consequentie dat we wat meer onderin dan bovenin meedoen.”

De verwachtingen van buitenaf zijn misschien hoger. Binnen de spelersgroep heerst realisme. “Als je de verwachting van de afgelopen jaren doortrekt, matcht dat nu niet helemaal. Maar als groep blijven we goed bij elkaar, de sfeer is ook goed. Met elkaar vinden we dat we in de tweede klasse moeten kunnen blijven”, sluit de positief gestemde De Bruijn af.

Klik op Madese Boys voor het laatste artikel van de club.