midden-brabant-west-brabant-dennis-marijnissen-madese-boys

Madese Boys heeft inmiddels genoten van ruim 250 wedstrijden Dennis Marijnissen (29). De middenvelder werd afgelopen oktober in het zonnetje gezet. Hij is zowel op als naast het veld goud waard.

Dennis Marijnissen beleefde afgelopen oktober al zijn jubileum in Made. 250 wedstrijden met Madese Boys 1, een prestatie op zich. Maar Marijnissen is met zijn doelpunten en assists ook echt van grote waarde geweest voor het team. Over wat zijn mooiste herinnering is aan het spelen in het eerste, hoeft de middenvelder niet lang na te denken. “Onze kampioenswedstrijd bij RKTVV in 2011. Dat was de één na laatste wedstrijd die mijn moeder van me heeft gezien. Zij was heel ziek en is inmiddels overleden. Ik scoorde in die wedstrijd en heb mijn doelpunt en het kampioenschap met haar kunnen vieren.”

KOUD DEBUUT
Een mooie herinnering in een zo mooie carrière. Marijnissen heeft al zijn wedstrijden nog helder op het netvlies staan, zo ook zijn debuut. “Thuis tegen Dubbeldam. Echt zo’n saaie 0-0-wedstrijd, op een koude, herfstachtige zondag. Ik mocht invallen, de trainer die ik in de jeugd altijd heb gehad, was toen toevallig voor één wedstrijd coach van het eerste en bracht mij erin.”

Marijnissen is echt een jongen van de club. Hij is lang hoofdtrainer van de JO13-1 geweest en geniet ook buiten het veld enorm van de sfeer bij Madese Boys. “Je merkt hier dat het voetbal sterker leeft dan bij andere clubs.”

Ook zijn vader speelde 250 wedstrijden voor Madese Boys, kwam uiteindelijk zelfs tot rond de 300. “Of ik dat ga halen, weet ik niet. Zolang mijn lichaam wil, ga ik door. Maar je weet nooit hoe het loopt, ik heb meerdere blessures achter de rug.” Madese Boys was vorig jaar dichtbij het kampioenschap, maar greep net naast de titel en promotie. Ook dit seizoen draaien de boys weer mee in het linkerrijtje van de tweede klasse E. De eerste klasse bereiken met de rood-witten is een mooi volgend doel voor Marijnissen.

JUBILEUM
Zijn jubileumwedstrijd van half oktober tegen Uno Animo, waarin Marijnissen voor het eerste doelpunt tekende, is ook een mooie herinnering. “Je merkt op dat soort momenten wat andere typerend vinden voor jou, mijn vader reikte de bloemen en het cadeautje uit en mijn familie stond langs de kant. Het was een leuke dag.”

Wil je meer informatie over de club Madese Boys? Klik hier.
Lees hier de krant van Oosterhout.

Foto: Dennis Bjorn