midden-brabant-mari-van-der-sterren-noad32-noad-32

Met de aanstelling van Mari van der Sterren als nieuwe voorzitter van de technische commissie heeft NOAD’32 afgelopen zomer heel wat voetbalkennis in huis gehaald. De 64-jarige voormalige trainer is zodoende voor de tweede keer in zijn lange loopbaan in dienst van de club uit Wijk en Aalburg.

Zowel doordeweeks als op zaterdag is Mari van der Sterren sinds dit seizoen vaak te vinden op de mooie velden van sportpark Korenzand. De doorgewinterde voetballiefhebber analyseert op trainingsavonden de oefensessies van jeugdteams en geniet op zaterdagen van de wedstrijden van zowel pupillenteams als het vlaggenschip van NOAD’32. “Ik ben verslaafd aan het spelletje en vind het leuk om de rol binnen de technische commissie te bekleden”, zegt de man uit Haarsteeg. “Ik geniet van de spelvreugde van de jongste talenten, maar kijk ook graag naar tieners die op het punt van doorbreken staan in het seniorenvoetbal. Hopelijk kan ik een bijdrage leveren aan de opleiding van talentjes die later schitteren in ons eerste team.”

STEVIG FUNDAMENT
Naar eigen zeggen is Van der Sterren bij NOAD’32 afgelopen zomer in een gespreid bedje terechtgekomen. Zijn voorganger Wim van de Goor, die het na zeven jaar welletjes vond, heeft voor het stevig fundament gezorgd waarop de club kan bouwen. “De accommodatie ligt er goed bij, de organisatie is goed gestructureerd en we hebben behoorlijk wat jeugdteams waarin ik veel talent bespeur. Bijna alle elftallen hebben voldoende begeleiding, we hebben een trouw groepje scheidsrechters en ik vind het ook leuk dat onze dames- en meidenteams goed presteren”, aldus Van der Sterren. “Aan mij de taak om te observeren waar we binnen onze club dingen kunnen verbeteren. Ik kijk naar de oefeningen die de jeugdteams krijgen aangeboden, maar ook naar de sfeer en de omgang met spelers.”

Van der Sterren is absoluut geen onbekende bij NOAD’32. Het voetbaldier is trainer geweest bij onder meer GDC, VV Haarsteeg en RKDVC en in de seizoenen 1994/1995 en 1995/1996 was hij hoofdtrainer van NOAD’32. Hij liet onder meer gerespecteerde clubmannen als John van Bergeijk, die hem aanstelde als voorzitter van de technische commissie, en Jerry Bouman debuteren in het vlaggenschip van de rood-witten. Wat herinnert Van der Sterren zich 25 jaar later nog van die periode? “Het voetbal ging een paar tempo’tjes langzamer dan nu, maar de sfeer was destijds al heel goed. Ik herinner me NOAD’32 als een warme, gezellige club waar men graag komt. Behoorlijk wat mensen kennen me nog van mijn periode als trainer, dat is leuk.”

Het eerste van NOAD’32 degradeerde afgelopen seizoen na één jaar alweer uit de tweede klasse, maar een niveautje lager had het team van Rob van Loon de ‘winning mood’ al snel weer te pakken. “De club heeft de ambitie om met zo veel mogelijk eigen jongens een middenmoter in de tweede klasse te worden”, zegt Van der Sterren. “Dat is een zware, maarmooie uitdaging. Ik zie een heleboel mooie dingen gebeuren bij de club en ik probeer mijn steentje bij te dragen aan een hopelijk rooskleurige toekomst van NOAD’32.”

Wil je meer informatie over de club NOAD’32? Klik hier.
Lees hier de krant van Altena