VV ALTENA

Op 17 juli 2020 bestaat VV Altena precies 75 jaar en daarom pakt de clubs groots uit. Van woensdag 24 tot en met zaterdag 27 juni is er feest voor jong en oud bij de club uit Nieuwendijk.

Maar liefst vier dagen staat VV Altena stil bij het jubileum van de club. De vereniging werd opgericht op 17 juli 1945, door een stel vrienden die een stuk weiland van een boer in ruil voor 250 gulden omploegden tot voetbalveld. De clubkleding maakten de leden van rollen vlaggendoek, zo valt te lezen op de website van de club en om aan geld te komen hielden de leden toneelvoorstellingen. Dat was bijna 75 jaar geleden. Inmiddels speelt de trots van Nieuwendijk al lang op een modern sportcomplex aan de Rijksweg en staat de club aan de vooravond van een mooi jubileum. Volgens Dian Versteeg leeft de feestperiode bij de vereniging. “We zijn met een behoorlijk groepje al een tijd bezig met de voorbereidingen en alles loopt volgens planning”, zegt de penningmeester en kartrekker van de jubileumcommissie. “Hoe dichter we op de kalender bij juni komen, hoe meer zin iedereen krijgt in de feesten.”

Feestvierdaagse
De viering van het 75-jarig jubileum van VV Altena mag je gerust een feestvierdaagse noemen. Want van woensdag 24 tot en met zaterdag 27 juni 2020 staat er een hoop te gebeuren bij de club van oranje, wit en blauw. Op het sportcomplex verrijst een grote feesttent, waar de jubileumfeesten 24 juni starten met een reünie. Tijdens de reünie zal de trekking van de jubileumloterij plaats vinden, met de loterij zullen flinke prijzen te winnen zijn. Een dag later is er onder meer een zeskamp en op vrijdag is er een spetterende DJ-avond in de tent. Benjamin Kuijten, speler van Altena en als dj bekend als Benjamin Bates, draait samen met nog twee andere bekende DJ’s de avond aan elkaar. De laatste feestdag wordt gestart met een jeugdclinic, een jubileumvoetbalwedstrijd en een feestavond met artiesten. “Het definitieve programma verschijnt nog op onze website”, zegt Dian. “We hebben bewust voor een gevarieerd programma gekozen. Altena is een club voor iedereen.”

Seizoenafsluiting
Feesten kunnen ze goed bij Altena, dat weet Dian nog van het vorige jubileum. De 37-jarige speler van Altena 3 loopt al lang mee bij de dorpsclub en kan zich het zestigjarig jubileum nog goed voor de geest halen. “Toen was er een feestprogramma van anderhalve week. Maar vier dagen is ook prima. Het jubileumfeest is ook direct onze seizoenafsluiting waarvoor iedereen is uitgenodigd. Ik hoop dat veel mensen uit Nieuwendijk en omstreken afkomen op onze feesten.”

VV Altena telt ongeveer 430 leden, een mooi aantal volgens Dian. “We mogen niet klagen als dorpsclubje. Op sportief gebied gaat het goed met de club en de betrokkenheid van leden is groot. We hebben een leuke groep vrijwilligers die bezig zijn om de prachtige jubileumfeesten neer te zetten. De organisatie kost behoorlijk wat werk, maar we hebben het graag over voor Altena, de club waar we allemaal van houden.”