Dé derby tussen VV Woudrichem en VV Sleeuwijk staat dit seizoen al vroeg op het programma. Wij van VoetbalJournaal spraken met Danny van der Matten (26), verdediger van VV Woudrichem, over aankomende zaterdag. Danny speelt al zes jaar voor Woudrichem 1 en hij maakte zijn debuut op zijn 19e.

HappyPoint_desinfectie

We beginnen het item ‘de voorbeschouwing’ altijd eerst met een korte terugblik op de vorige wedstrijd. In dit geval blikken we met Danny terug naar VV Woudrichem – VV Tricht van afgelopen zaterdag. Deze wedstrijd werd overtuigend met 6-0 gewonnen door het team van Danny. Hij vertelde het volgende over deze wedstrijd: “Na de eerste competitiewedstrijd tegen Wieldrecht verloren te hebben, konden we deze wedstrijd een zeer sterke teamprestatie neerzetten. Thuis moet Woudrichem altijd van iedereen winnen dus dan is het lekker dat we de eerste thuiswedstrijd zo een uitslag neerzetten.” Nadat je de lijst met doelpuntenmakers gezien hebt, is het geen gek antwoord meer dat Danny Tim Saaman als ‘man of the match’ kiest. “Wat ik al eerder zei was het een echte teamprestatie waarbij iedereen zijn waarde heeft gehad, maar uiteindelijk staat Tim 3x op het scorebord.”

Komend weekend staat dus dé derby tegen VV Sleeuwijk op het programma. Dit zal na de nieuwe maatregelen een zeer aparte wedstrijd worden. Er mogen namelijk geen supporters aanwezig zijn en de kantine is dicht. Van der Matten verwacht voor deze wedstrijd een 0-2 overwinning voor VV Woudrichem. “Als verdediger wil je altijd de nul houden. Als wij als team hetzelfde neer kunnen zetten als tegen Tricht, gaan wij ook winnen bij Sleeuwijk. Het is natuurlijk een cliché dat wij de derby tegen Sleeuwijk nooit willen verliezen.” Vorig seizoen werd deze wedstrijd, door corona, helaas maar één keer gespeeld. Deze editie van de ‘burenclash’ eindigde in 1-1. De wedstrijd begon al voor het eerste fluitsignaal met een overvolle tribune en veel knal- en siervuurwerk. Iets wat je je in deze tijd niet meer voor kan stellen.

Het is ondertussen algemeen bekend dat de wedstrijden tussen Woudrichem en Sleeuwijk wel eens gemeen kunnen verlopen met hier en daar gele en rode kaarten. Uit ons gesprek met Danny van der Matten kunnen we opmaken dat hij geen olie op het vuur gaat gooien. Winst is duidelijk het belangrijkste aanstaande zaterdag.

Van der Matten is duidelijk een teamplayer, maar ook een liefhebber van het spelletje. Dit blijkt ook uit zijn antwoord op de vraag wat hij persoonlijk wil bereiken dit seizoen. “Ik wil belangrijk zijn voor mijn team. Ik wil zoveel mogelijk wedstrijden de nul houden en mooie wedstrijden spelen tegen de vele teams hier in deze regio.”

Voor het einde van het seizoen (als we dat halen) verwacht Danny in de top 5 te eindigen met zijn team. “Vorig jaar hebben we een periode weten te halen, maar hier hebben we helaas niet voor kunnen spelen. Dat is dus iets wat wij bij Woudrichem dit jaar wel heel graag willen. Verder denk ik dat we een sterke competitie hebben, misschien wel sterker dan vorig jaar. We gaan het wedstrijd voor wedstrijd bekijken, om te zien wat voor prestatie we neer kunnen zetten.”

Klik hier voor meer artikelen over VV Woudrichem
Klik hier voor meer informatie over VV Woudrichem