We gaan voorbeschouwen op de wedstrijd tussen Nivo Sparta en GRC’14. Dit doen we met Danilo Kros (20), centrale verdediger van GRC’14. Kros is afgelopen zomer overgekomen van VV Sleeuwijk. Een stap hogerop was de beweegreden van de kopsterke centrale verdediger. Danilo begon op zijn zevende met voetballen bij VV Sleeuwijk. In 2017 maakte hij op zijn 17e zijn debuut voor de hoofdmacht van VV Sleeuwijk dat in het jaar 2018-2019 kampioen werd in de derde klasse. Danilo vormde dat seizoen een ijzersterk duo samen met Benjamin de Gans (inmiddels gestopt).

banner_koningsport_small_VJ

GRC’14 is goed uit de startblokken geschoten met zes punten uit twee wedstrijden in de eerste klasse C. Voordat we gaan kijken naar aanstaande zaterdag, blikken we eerst even terug naar GRC’14 – VV Woudenberg. Deze wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinnen voor de club uit Giessen en Rijswijk. “Vroeg in de wedstrijd viel er een rode kaart aan de kant van Woudenberg. De eerste helft ging moeizaam om richting het doel van Woudenberg te komen. De tweede helft ging dat een stuk beter maar na de 2-0 die we scoorden zakten het weer in en kwam Woudenberg meer tot voetballen en kreeg zo tot aan de laatste minuut nog de nodige kansen.” ‘Man of the match’ was keeper Nicky Janssen volgens Kros. “Hij sleepte ons echt naar de overwinning. Stond fantastisch te keepen en hield ons echt in de wedstrijd.”

Aanstaande zaterdag staat er een spannende wedstrijd op het programma. Helaas zal deze zonder publiek plaats moeten vinden. Nivo Sparta en GRC staan beide op zes punten uit twee wedstrijden. Danilo verwacht een nipte 0-1 overwinning voor GRC’14. “We moeten gewoon de boel achterin dichthouden. Van daaruit gaan voetballen en de kansen benutten die we krijgen. Nivo Sparta heeft een goed team, maar GRC 14 is een lastige tegenstander om tegen te voetballen. Dus ik hoop op de 3 punten.”

Danilo heeft afgelopen zomer dus de overstap gemaakt van Sleeuwijk naar GRC’14. Hij maakt een stap van de tweede klasse naar de eerste klasse. Wij vroegen Kros wat zijn persoonlijke doelen waren na deze overstap en voor komend seizoen. “Zoveel mogelijk winnen met GRC 14 natuurlijk, maar ook zelf veel leren en mezelf nog beter ontwikkelen.”

Voor het einde van de competitie verwacht Kros in de middenmoot te eindigen met GRC’14. “We hebben een goed elftal staan en we kunnen het iedereen lastig maken dus ik denk dat in de middenmoot eindigen zeker moet lukken.”

Klik hier voor meer artikelen over GRC’14
Klik hier voor meer informatie over GRC’14