Tuns toch een blijvertje op De Roef

Bij Sleeuwijk is de rust volledig terug. In het najaar van 2017 nam de ervaren Pieter Tuns de regie over van Edward Sijahailatua. De inwoner van Best inventariseerde en taxeerde de situatie en ging niet over één nacht ijs.

SLEEUWIJK – Tuns kreeg wel meteen een goed gevoel bij zijn nieuwe club. ,,Ik voelde dat bij Sleeuwijk alles tot in detail is geregeld. Wij moesten hard gaan werken en punten gaan halen.” Drie maanden later kreeg Sleeuwijk, dat graag met de geroutineerde Tuns door wilde, van hem groen licht. Tuns wordt een blijvertje op De Roef.

Pieter Tuns (1954) kan het veldwerk dus nog niet missen. ,,Maar twijfel was er wel nadat ik eind oktober 2017 aan deze klus begon. Ik was in de eerste zes weken ronduit ontevreden over de trainingsopkomst van de eerste elftalspelers. Ik heb dat de voorzitter na de laatste wedstrijd in december verteld. Hij heeft dat opgenomen in zijn nieuwjaarstoespraak. Ik heb dat tijdens de eerste training in januari ook aan mijn spelers meegedeeld. Het hing van hen af of ik aan de wens van het bestuur ging voldoen om hier nog een jaar te blijven. Ik voelde er niets voor om voor negen man vanuit Best vijftig minuten naar Sleeuwijk te rijden.”

De spelersgroep begreep de noodkreet van Tuns en verscheen massaal op de trainingen en Tuns besloot zijn contract tot medio 2019 te verlengen. Hij slaagde erin om Frans van den Steenhoven weer aan het voetballen te krijgen. Bij Benjamin de Gans en Arjan van Vuuren ving hij nog bot, maar Tuns kennende geeft hij nog niet op.

Terugkeer
Van den Steenhoven voegt uiteraard het nodige toe aan Sleeuwijk, dat de punten nog goed kan gebruiken. Pieter Tuns, die Van den Steenhoven bij Roda Boys ook al onder zijn hoede had, raakte dus bij de routinier de juiste snaar. ,,Ik was net bij Sleeuwijk begonnen en wilde eens bijpraten met Frans. Hij was net 30 jaar en kan zo goed voetballen. Daar moest toch iets aan te doen zijn. Samen met Jan de Haas na de training een bakkie gedaan.” Tuns legde hem de problemen uit waarna Van den Steenhoven het gevoel kreeg dat hij op de trein moest springen. Hij heeft goed nagedacht over zijn terugkeer. Zes maanden lang had hij geen bal geraakt. De voetbalschoenen leken definitief opgeborgen. ,,Ik was natuurlijk niet voor niets gestopt. Ik heb voor mijn gezin gekozen. De regeling van één keer trainen is goed. Dat kan niet anders door het werk van mijn vrouw. Ik heb mijn voetbalschoenen in januari opgezocht en ben weer begonnen. Ik heb het wel weer naar mijn zin hoor. Het spelletje blijft leuk. Ik ben voor Pieter en de club weer begonnen, maar voor hoelang ga ik niet zeggen”, liet Van den Steenhoven na de wedstrijd tegen Herovina weten.