Ousmane (20) was tien jaar oud toen hij begon met voetballen in Nederland. Hij is in de D’tjes begonnen bij Rijswijkse Boys in Rijswijk. In 2014 fuseerde VV Rijswijkse Boys met VV Giessen tot de club GRC’14. Twee jaar later mocht Traore op 16-jarige leeftijd zijn debuut maken in het eerste elftal. Nu, zes jaar later, verlaat Ousmane GRC’14 voor Achilles Veen.

banner_koningsport_small_VJ

We beginnen dit item altijd met de reden van de overstap naar een nieuwe club. Aan Ousmane vragen we dus wat voor hem de belangrijkste reden is geweest om van GRC’14 naar Achilles Veen te gaan. “Ik ben heel ambitieus en wil altijd het beste uit alles halen. GRC was leuk en gezellig maar ik wilde meer vandaar de stap omhoog naar Veen. Ik had een heel goede gesprek met trainer John Karelse en zijn assistent Johan van Bijsterveld. Veen is ambitieus, wil graag naar de 3e divisie en er spelen jongens die veel ervaring hebben en goede spelers zijn. Die jongens kunnen mij weer nieuwe dingen leren en helpen verder te ontwikkelen.”

Ousmane is duidelijk een speler die graag vooruit kijkt, maar toch wilden we ook even terugkijken naar zijn periode bij GRC’14. “Het was een hele leuke sfeervolle en leerzame periode. Ik had het geluk dat ik 17 jarige al met eerste mocht trainen. De spelers hebben mee goed geholpen en de trainers die ik gehad heb van de jeugd tot aan de selectie hebben me allemaal stukken beter gemaakt en veel bijgeleerd.”

Genoeg teruggekeken. Wat wil Traore nou eigenlijk bereiken bij zijn nieuwe club? “We hebben een zeer sterk team met veel ervaring, waarmee we denk ik voor het kampioenschap mee moeten doen. Ik hoop veel te spelen om zo een bijdrage te leveren aan de successen van dit team. Ik hoop veel te leren en mezelf nog meer te ontwikkelen om zo een basisplaats af te dwingen. Uiteindelijk wil ik namelijk basisspeler worden natuurlijk.”

Ousmane wil duidelijk niet te ver op de zaken vooruit lopen en hoopt bij Achilles Veen zoveel mogelijk te leren. “Ik hoop dit seizoen kampioen te worden in de hoofdklasse met Achilles Veen. Ik heb het tot nu toe erg naar mijn zin bij Achilles en voor nu vind ik dat prima. Wie weet hoe het loopt. Vanuit daar kijken we dan verder hoe en wat. Ik ga voor het hoogst haalbare wat ik kan bereiken in mijn carrière, wie weet wat dat is…”

Toch zijn er nog wel een aantal dingen die Ousmane gaat missen bij zijn oude club GRC’14. De sfeer, de derby tegen VV Almkerk, de supporters die overal mee naartoe gingen en tot slot de trainingskampen die nooit teleurstelden.

Klik hier voor meer artikelen over Achilles Veen
Klik hier voor meer informatie over Achilles Veen