Lars (21) heeft na een apart voetbalseizoen de overstap gemaakt van zondag naar zaterdag, namelijk van SV Dussense Boys naar VV Sleeuwijk. Met deze overstap zet hij gelijk de stap omhoog van de vierde klasse naar de tweede klasse. Lars is op zijn vijfde begonnen bij Dussense Boys en heeft op zijn 16e zijn debuut voor Dussense Boys 1 gemaakt. In de jeugd heeft Lars nog een uitstapje gehad naar DESK.

banner_koningsport_small_VJ

In het item ‘Transfertalk’ spreken we natuurlijk over de recente overstap van de betreffende speler. Na een aantal jaar waarin Branderhorst nog twijfelde heeft hij eindelijk de knoop doorgehakt. “De overstap naar Sleeuwijk heb ik gemaakt nadat ik al een paar seizoenen aan het twijfelen was om weg te gaan, om te kijken of het op een ander niveau ook lukt. Toen ik de selectie en het bestuur leerde kennen was de keuze zo gemaakt. Ik kwam er dan ook snel achter dat het een hele gezellige groep is waar hard gewerkt wordt. Ook ben ik naar Sleeuwijk gegaan vanwege het dorpsgevoel wat daar echt heerst en dat is voor mij wel een belangrijk punt aangezien ik van Dussen af kom.”

Lars kijkt tevreden terug op zijn periode bij Dussense Boys waar hij op verschillende vlakken veel voor de club heeft kunnen betekenen. “Ik heb 5 hele mooie jaren gehad in de selectie van Dussense Boys. We zijn gelijk kampioen geworden in de 5e klasse toen wij als jeugdspelers overkwamen naar het eerste elftal. Daarna 3 stabiele jaren gehad in de 4e klasse met bijna een periode titel dit laatste seizoen, jammer genoeg is het door de Corona niet doorgegaan. Voor mijn gevoel heb ik veel voor de club kunnen betekenen met doelpunten, assists maar ook met trainingen en activiteiten voor de jeugd. Ik ben ook blij dat ik daarmee heb kunnen helpen.”

Ondertussen is het wel bekend dat Sleeuwijk een behoorlijk vernieuwde ploeg heeft gekregen. Dit zorgt er wel voor dat er genoeg ruimte is voor nieuwe spelers om zich te laten gelden. “Bij Sleeuwijk wil ik mezelf vooral op het veld laten zien door veel te scoren en belangrijk te kunnen zijn voor het team. We willen ook goed mee kunnen draaien in de 2e klasse met het nieuwe team. De voorbereiding gaat uitstekend dus dat moeten we absoluut volhouden.” Branderhorst kan duidelijk niet wachten tot het competitievoetbal weer begint. “De eerste 3e competitiewedstrijden zijn gelijk mooie derby’s met VV Altena en VV Woudrichem thuis en tussendoor uit naar Roda boys.  Daar heb ik echt zin in en dan vooral in de thuiswedstrijd tegen Woudrichem.”

Lars gaat vooral het sociale aspect missen bij zijn oude club, maar ook de derby’s met Be Ready. Hij antwoordde het volgende op de vraag wat hij het meest gaat missen bij zijn oude club. “Sowieso mijn teamgenoten wat tevens ook gelijk mijn vrienden zijn. Normaal zie je elkaar minstens 3 keer in de week bij de voetbal, dat is nu niet meer. Ook is het erg jammer dat ik niet meer mee kan doen in de derby’s tegen Be Ready, want dat zijn echt de mooiste wedstrijden die ik ooit gevoetbald heb tot nu toe.” Door de overstap naar Sleeuwijk wordt het gemis van de derby tegen Be Ready gelukkig opgevangen met de derby tegen VV Woudrichem waar zij op 3 oktober al tegen spelen.

Klik hier voor meer artikelen over VV Sleeuwijk
Klik hier voor meer informatie over VV Sleeuwijk