Na 3 jaar sinds zijn vertrek keert Andor van Andel (23) weer terug bij VV Sleeuwijk, waar hij op zijn vijfde begon en op zijn 17e zijn debuut in het eerste elftal maakte onder Phillip den Haan. Naast een korte periode bij Willem II, is hij in totaal 3 jaar afwezig geweest waarvan twee jaar bij VV Brakel (nu BZC’14) en één jaar bij Roda Boys/ Bommelerwaard. Hij heeft in het jaar bij Roda Boys helaas niet veel minuten kunnen maken door een knie operatie en natuurlijk het corona virus. 

HappyPoint_desinfectie

Dat Andor terug zou keren naar VV Sleeuwijk heeft hij nooit onder stoelen of banken gestoken. “Ik heb er nooit een geheim van gemaakt ooit weer graag voor Sleeuwijk te willen voetballen. Een knieblessure, goede vrienden als Ruben Siland, Toine van der Pijl, etc. bij Sleeuwijk en een baan in Ridderkerk is voor mij een optelsom geweest om dit seizoen weer in m’n eigen dorp te komen voetballen.”

Terugkijkend op zijn periode bij Roda Boys vertelt Van Andel het volgende: “Dubbel. Ik was trots om voor zo’n mooie club als Roda te mogen spelen, maar de knieblessure heeft het me ontzettend moeilijk gemaakt. Ik heb daar ontzettend veel geleerd en met een hoop goede spelers gespeeld. Helaas heb ik daar nooit echt kunnen laten zien wat ik in huis heb, daar baal je toch van.” Over zijn periode bij Brakel heeft hij wel een uitgesproken hoogtepunt en dat is de promotie naar de derde klasse in 2019.

Andor gelooft erin dat ze met dit ‘nieuwe Sleeuwijk’ een waardige tegenstander kunnen zijn in de tweede klasse. “Bouwen aan een nieuw Sleeuwijk kun je het wel noemen. Ik wil graag met dit Sleeuwijk een waardige tegenstander zijn voor al die clubs die al jaren op dit niveau, of hoger, hebben gespeeld. Dat kunnen we, maar daar moeten we wel echt in gaan geloven.” Dit spreekt hij ook uit in zijn vooruitblik op komend seizoen. “Het zal geen makkelijke opgave worden maar ik vind dat we ons snel veilig moeten kunnen spelen. Met een 8e plek ben ik voor dit seizoen tevreden. Verder verwacht ik Roda Boys, EBOH en Wilhelmina’26 in de top 3.”

Om af te sluiten met wat Van Andel het meest gaat missen bij zijn oude club antwoordde hij: “De leuke groep, maar vooral teamgenoot en vriend Martijn Knoop (die de overstap heeft gemaakt naar VV Almkerk). We reden ook altijd samen naar de club.”

Van Andel is iedere zomer tevens actief voor de beachsoccerclub BS Altena uit gemeente Altena (zie foto).

Klik hier voor meer artikelen over VV Sleeuwijk
Klik hier voor meer informatie over VV Sleeuwijk