VoetbalJournaal Bergen op Zoom

Na goed overleg tussen zakenwaarnemer Dhr. van Greunsven en Technisch Directeur Kees Spaan van Kozakken Boys is besloten om het contract van de 18-jarige Djordi van der Wiel per 01 januari te ontbinden, omdat het jonge keeperstalent na het aantrekken van drie ervaren keepers bij de selectie niet aan spelen toekwam.

De pas net 18- jarige doelman kwam in het seizoen 2016/2017 over van Achilles Veen naar Kozakken Boys. In zijn eerste seizoen was Djordi de derde doelman van de selectie en speelde vooral zijn wedstrijden in het tweede elftal van trainer Nabil Bouchlal, naast zijn trainingen bij het eerste elftal drie keer in de week. Maar dat was voor korte duur, aangezien de eerste keeper Jesper Hogedoorn en tweede keeper (gehuurd van RKC) Nils den Hartog beiden geblesseerd raakten, mocht Djordi onverwachts debuteren op 17-jarige leeftijd in de tweede divisie met onder andere wedstrijden tegen G.V.V.V, Spakenburg, UNA en HHC Hardenberg.

Voor aanvang van het seizoen 2017/2018 heeft de jonge doelman voor één jaar bijgetekend in Werkendam, waarbij hij hoopte de positieve lijn van het vorige seizoen door te trekken. Maar dat viel anders uit, aangezien op het laatste moment een extra keeper werd toegevoegd aan de selectie. Daardoor had de selectie, naast de talentvolle Djordi, drie ervaren keepers. Hierdoor kwam Djordi vrijwel niet meer aan speelminuten toe en volgde alleen nog de trainingen bij de A-selectie. Voor de ontwikkeling van Djordi is in goed overleg besloten tussen beide partijen om het contract te ontbinden zodat hij na de winterstop kan uitkijken naar een andere vereniging waar hij zijn keeperskunsten kan vertonen en iedere week zijn speelminuten kan maken.

Djordi kijkt met opgeheven hoofd terug op zijn mooie, maar helaas te korte periode bij Kozakken Boys en is ook iedereen bij Kozakken Boys dankbaar dat hij op deze jonge leeftijd heeft mogen debuteren op het hoogste niveau van het amateurvoetbal. Zelf hoopt hij om na winterstop bij een mooie club te kunnen gaan spelen.