Sportpark Dussense Boys ondergaat facelift

Het sportpark van Dussense Boys krijgt in 2018 een facelift. Er wordt in de zomermaanden een kunstgrasveld aangelegd en ook dit jaar worden er nieuwe kleedkamers gebouwd.

DUSSEN – Dussense Boys was eigenlijk in 2017 aan de beurt voor een kunstgrasveld. Dat kwam bij de gemeente Werkendam budgettair even niet goed uit. De bouw van twee extra kleedkamers zat al langer in de pen. Voorzitter Bert Wijnands: ,,Dat geld komt uit een opgebouwd subsidiepotje waar wij al jaren recht op hebben. De huidige vier kleedruimten dateren uit 1983 en zijn echt niet meer van deze tijd. Bij het jeugdvoetbal, waar ook steeds meer meisjes bij betrokken zijn, komen wij ruimtelijk in grote problemen.” Wijnands vervolgt: ,,Wij hebben gelukkig extra subsidie gekregen om alles nu goed aan te pakken. De oude kleedkamers worden volledig gerenoveerd en daar tegenaan worden de twee extra kleedruimten en een kleedruimte met douche voor de scheidsrechters aangelegd. Van de gemeente Werkendam komt bijna 220.000 euro. De offerte-aanvraag ligt bij drie aannemers. Wij hopen rond deze tijd uitsluitsel te krijgen zodat wij een keuze uit een van die bedrijven kunnen maken. Wij realiseren ons dat wij niet in de gunstigste periode willen bouwen. De bouwkosten rijzen de pan uit. Wij zullen waarschijnlijk een beroep op zelfwerkzaamheid van onze leden moeten doen.”

Veld twee
Zoals bekend zijn er bij voetbalclubs altijd vakmensen die de club willen bijstaan. Wijnands hoopt de nieuwbouw van de kleedruimten, duurzaam met zonnepanelen, nog dit jaar te realiseren. ,,Voordat wij ook als Dussen per 1 januari 2019 onder de nieuwe gemeente Altena gaan vallen, moeten de geldstromen geregeld zijn.”

Bij Dussense Boys en Be Ready in Hank wordt binnenkort door de dezelfde aannemer begonnen met de aanleg van een kunstgrasveld. Beide clubs krijgen hiervoor een half miljoen euro te besteden. Wijnands: ,,Onze leden hebben gekozen voor kunstgras op ons tweede veld. Zij willen liever op natuurgras hun wedstrijden blijven spelen. Het tweede veld wordt verlegd en komt in één lijn met het hoofdveld. Bovendien krijgen wij goede ledverlichting op dat veld. De aannemer verwacht acht weken nodig te hebben. In september verwachten wij het kunstgrasveld in gebruik te nemen.” Wijnands geeft toe dat zijn generatie weinig met kunstgras heeft. ,,Ik zou er niet op willen trainen of voetballen, want ik krijg na een half uur last van mijn rug en knieën. Wij zijn het nu eenmaal niet gewend.”

Zaterdagvoetbal
Dussense Boys is de kleinste voetbalclub in de nieuwe gemeente Altena waar straks op elk sportcomplex een of meer kunstgrasvelden liggen. ,,Bij Dussense Boys valt er nog wel eens een gat. Volgend seizoen zal er weer geen team onder 19 jaar worden ingeschreven, maar dat is geen ramp. Ons eerste elftal is sterk verjongd.” Boven de grote rivieren is er een groot verloop vanuit het zondagvoetbal naar voetbal op zaterdag. ,,Wij hebben het onze spelers ook voorgelegd. Het is een gevoelig punt, maar een aantal spelers wil best naar de zaterdag om zo de zondag voor zichzelf te hebben. Als voetbal op zaterdag voor de club een betere optie is en meer leden oplevert, dan moeten wij dat gaan overwegen.”