Het seizoen is inmiddels al een aantal wedstrijden aan de gang, zo ook voor Tijn van der Poel. Wij zijn vandaag in gesprek gegaan met deze talentvolle verdediger. Tijn is speler van Willem II Onder 21. Zijn team staat na drie gespeelde wedstrijden op vier punten in de tweede divisie A. Tijn komt uit Sleeuwijk en heeft hier twee jaar voor VV Sleeuwijk gevoetbald. Hij zit momenteel al 10 jaar bij Willem II en speelt nu voor de Onder 21 van de club uit Tilburg.

banner_koningsport_small_VJ

Tijn is geboren in Rotterdam, hij heeft hier kort gewoond. Zijn gezin verhuisde al snel naar Sleeuwijk, waar hij dus is begonnen met voetballen. Na in Sleeuwijk op de basisschool gezeten te hebben, is Tijn in Tilburg gaan studeren op het Koning Willem 2 College en nu studeert hij op het Fontys. Na die twee jaar voor VV Sleeuwijk gevoetbald te hebben heeft Tijn de stap gemaakt naar Willem II. Hij heeft hier de hele jeugdopleiding doorlopen en zit nu in het laatste jaar van deze jeugdopleiding.

Tijn is een zeer gedreven jongen met mooie ambities. “Ik wil natuurlijk graag debuteren in het profvoetbal bij Willem II. Uiteindelijk zou ik het liefst daarna nog een aantal stappen hogerop maken en in de Premier League voetballen.”

Na 3 wedstrijden staat het team van Van der Poel op de vierde plek in de tweede divisie. We vroegen Tijn hoe het huidige seizoen voor hem verloopt. “Het begin van dit seizoen was vrij moeizaam. Ik moest de eerste maand met een jaar jonger meetrainen, doordat ik het jaar daarvoor 8 maanden geblesseerd was geweest. Nadat ik weer wedstrijdfit begon te worden, ging het steeds beter en ben ik uiteindelijk weer terecht gekomen in de O21. Waar ik nu een van de jongste spelers ben, toch maak ik wel aardig wat minuten daar.”

Uitgesproken hoogtepunten heeft Tijn niet. Hij is wel erg dankbaar dat hij al die tijd al bij een BVO mag voetballen. “Ik heb niet echt iets waar ik nou heel trots op ben binnen wat ik heb bereikt ik ben vooral gewoon gelukkig dat ik al zo lang bij een professionele club kan spelen en kan kijken waar het uiteindelijk gaat eindigen.” Een duidelijk dieptepunt heeft Van der Poel wel meegemaakt in zijn jeugd carrière. “Mijn dieptepunt was dat ik vorig jaar geblesseerd raakte en daardoor heel het jaar geen minuut heb gespeeld.”

Voor nu is minuten maken het belangrijkste voor Van der Poel, nadat hij net terug is van een lange blessure. “Dit jaar mijn speelminuten blijven pakken en uiteindelijk hoop ik binnen nu en 2 jaar een keer mijn debuut te kunnen maken.” Tijn is een verdediger en kijkt dus ook zeker naar verdedigers uit de top van het voetbal. “Ik vind Varane altijd wel een goeie verdediger.”

Tijn is natuurlijk zeer druk met de sport, toch vroegen wij hem wat zijn hobby’s naast het voetbal zijn. “Buiten het voetballen hou ik ervan om ergens wat te gaan eten met wat mensen dat is meestal in Tilburg en daarnaast vind ik het ook wel chill om in de avond met wat vrienden te playstationen.”

Van der Poel speelt voor een BVO wat automatisch betekend dat er wat meer mensen bij betrokken zijn dan met een amateurvereniging. Tijn is zeer lovend over een oud trainer van hem. “Ik ben een bepaalde trainer van vroeger altijd wel heel dankbaar omdat hij mij heel veel heeft geholpen in dat jaar en mij ongeveer de voetballer heeft gemaakt die ik nu ben. Die trainer heet Robby Hendriks en daarbij ben ik natuurlijk iedereen die binnen Willem II werkt dankbaar voor wat ze tot nu toe voor mij hebben gedaan.”

Naast Tijn van der Poel zijn er meerdere talenten uit Sleeuwijk die bij BVO’s spelen of gespeeld hebben. Houdt de website en Facebook in de gaten, want binnenkort komt er nog een interview aan met een Sleeuwijks talent.

Foto: Ben Schut

Klik hier voor meer artikelen over VV Sleeuwijk
Klik hier voor meer informatie over VV Sleeuwijk