Rob de Groot, doelman van Altena, hoopt binnenkort verlost te zijn van het gips. Tijdens de training bij zijn zaalvoetbalteam CFM/Transito viel hij op de vingertoppen van zijn linkerhand.

Na wat rust ging het een week later in de zaal opnieuw mis. Bij een actie klapte de hand weer dubbel. In het ziekenhuis werd vastgesteld dat er een spier in zijn hand is gescheurd. ,,Binnenkort ga ik terug naar het ziekenhuis en hopelijk is de spier dan weer deels aan elkaar gegroeid. Als dat niet het geval is, heb ik een probleem, want dan volgt een operatie en ben ik voor de rest van het seizoen klaar. Voor mijzelf en zeker ook voor Altena komt dit op een heel vervelend moment.” De Groot combineert al vier jaar veldvoetbal met zaalvoetbal en heeft nog nooit een blessure gehad. ,,Nu val ik een keer ongelukkig en is het meteen goed mis. Het is echt voor het eerst dat ik een tijdje uitlig. “

De pas 19-jarige De Groot maakte in de aanloop naar dit seizoen de overstap van Kozakken Boys naar Altena omdat hij bij het tweede van Kozakken Boys nauwelijks aan spelen zou toekomen. Bij de ‘boys’ schuift steeds een keeper van de selectie door. De Groot won bij Altena de strijd met de andere keeper, Bas Visser, en kreeg het vertrouwen van trainer Johan van der Werff om als eerste doelman te fungeren. Omdat ook Visser tot de winterstop is uitgeschakeld, moest Van der Werff tegen NOAD’32 een beroep doen op keeperstrainer Ronald Oskam. De Groot: ,,Ik hoop zo dat het straks meevalt en dat ik na de winterstop weer bij Altena onder de lat kan, want ik vind het natuurlijk ook hartstikke rot voor de club. Zeker nu het op zo’n ongelukkig moment plaatsvindt. En nee, ik ga zeker niet stoppen met zaalvoetbal op behoorlijk niveau. Daarvoor vind ik het spelletje op de vrijdag te leuk.” Bij CFM wordt de plaats onder de lat waargenomen door Dennis Mijdam, die dat vak uitstekend verstaat.

De nieuwe Altena-trainer, Johan van der Werff, had in de eerste maanden trouwens toch een flinke puzzel te leggen. Tegen het eind van de overschrijvingsperiode wist hij dat Altena drie aanvallers verloor. Topscorer Ayhan Uslu vertrok naar RFC, Kennith Kops ging naar eersteklasser GRC 14 en Dennis van Munster, die overwoog volledig te stoppen, ging mee met trainer Richard van Gils naar Oosterhout. Dat verklaart de moeizame start van de Nieuwendijkers, die na de promotie weer terug zijn op niveau. Altena won op 1 december uit bij Brederodes. De laatste wedstrijden van het jaar gaan tegen de twee favorieten voor de titel, Roda Boys/Bommelerwaard en Nivo Sparta. Altena vertrekt op 10 januari overigens voor een vierdaags trainingskamp naar het Spaanse Albir aan de Costa Blanca.