21_Almkerk_Voetbalschool_JanNoorloos (1)

Extra trainingen verzorgen voor álle kinderen in de gemeente Altena. Ook als je niet op voetbal zit. Dat is wat ze bij Almkerk al een aantal jaar op woensdagmiddag proberen te doen. Remon Hofstede geniet als coördinator van al die blije gezichten. “Gewoon samen plezier maken.”

mandemakers banner

En dat laatste is dus precies wat ze al vijf edities lang doen bij voetbalclub Almkerk. Gemiddeld zo’n vijf of zes trainingen per keer. De 28-jarige Hofstede legt uit. “Het is eigenlijk heel breed. Kinderen van zes tot twaalf zijn allemaal welkom. Kijken of je voetbal leuk vindt, of extra trainen, het kan allebei.” Tegenwoordig is hij dus betrokken als coördinator, heel logisch volgens hem zelf. “Ik vind het belangrijk dat ieder kind op zijn eigen manier en niveau, kan sporten of bewegen. Die kans willen we iedereen bieden.”

Promoten
Dat doen ze dus op woensdagmiddag, van half vier tot kwart voor vijf. “Meestal doen we een oefening of vijf en we sluiten af met een partij.” De trainingen, gegeven door trainers met ervaring en jonge talenten, zijn elke keer net een beetje anders. Hofstede neemt ons even mee. “Bijvoorbeeld techniek, van dribbelen en passen tot schieten. Maar ook tactiek, waar moet je over nadenken als je voetbalt? En tot slot natuurlijk partijtjes, dat blijft toch het leukste.” Zijn eigen rol ligt juist net iets buiten de lijnen. “Alle kinderen krijgen een setje om in te trainen, zodat ze er allemaal hetzelfde uitzien. En daarnaast promoot ik de trainingen, zoek ik trainers en zorg ik voor oefenmateriaal.” Zijn functie als sportcoach bij de gemeente Altena, komt Hofstede wat dat betreft goed van pas. “Op die manier heb je misschien toch een wat groter bereik en een breder netwerk. Eerst hadden we vooral kinderen uit de buurt, nu ook steeds meer uit andere dorpen en omstreken.” Hoeveel dat er precies zijn? “We zitten nu op 35, in de herfst waren het er 40. Dat vind ik hartstikke mooi.”

Blijven doen
Als liefhebber is hij dan ook absoluut geen onbekende bij de club. “Ik ben al heel mijn leven lid van Almkerk en heb ook altijd training gegeven.” Maar op het veld gaan ze de, normaal eerste elftalspeler, voorlopig nog even niet zien. “De komende tijd ben ik nog aan het herstellen van een enkelblessure, maar juist daarom wilde ik dit graag doen. Zodat ik toch nog iets kon betekenen.” Met twee edities per jaar, vermaakt Hofstede zich voorlopig prima. “Voor mij is het gewoon heel leuk om die ‘kids’ een mooie middag te bezorgen. Als je al dat enthousiasme en het plezier ziet, dan is mijn dag geslaagd.” Voorlopig blijft het kind van de club dat dus gewoon nog lekker doen. “Hopelijk kunnen we dit vol blijven houden en op die manier zoveel mogelijk kinderen laten sporten.” Al is dat natuurlijk niet alles. “We willen heel graag laten zien hoe leuk voetbal is, maar anderen ook de mogelijkheid geven om verder te ontwikkelen. Er is nog zoveel meer mogelijk.” En dus kan het voor hem nooit groot genoeg. “Ieder kind is er eentje, van mij mogen er ook honderd komen!”

Klik op VV Almkerk voor het laatste artikel van de club.
Klik op VV Almkerk voor meer informatie over de club.