VoetbalJournaal Bergen op Zoom

Sparta’30 is geen club waar nieuwkomers de deur platlopen. In Andel wordt vrijwel uitsluitend met voetballers uit het eigen dorp gespeeld. Remco van der Heijden maakt daar een uitzondering op.

ANDEL – Van der Heijden kwam vier jaar geleden vanuit Veen met zijn trainer Wim Vos mee. ,,Ik voetbalde in de A-jeugd van Achilles Veen waar het perspectief niet goed was. In Veen zou het volgende jaar geen A-juniorenteam worden ingeschreven zodat ik terug naar de B-junioren zou moeten. Daar voelde ik niets voor. Van mijn keuze heb ik geen spijt.” Van der Heijden speelde nog maar een half seizoen bij Sparta in de junioren toen trainer Ger Klop hem bij het eerste elftal haalde. Van der Heijden is voor een trainer een interessante speler. Hij kan op het middenveld uit de voeten, maar is ook op meerdere posities achterin inzetbaar. Op dit moment posteert trainer Frans van Wijk hem centraal achterin.

,,Ik heb in de eerste drie jaar bij Sparta’30 veel geleerd van de ervaren spelers in de achterhoede. De eerste twee seizoenen deden wij bovenin de derde klasse D mee. De laatste twee seizoenen bij trainer Van Steijn hadden wij het duidelijk moeilijker en konden wij ons maar net handhaven.”

Sparta’30 moest noodgedwongen verjongen omdat met name achterin iedereen er een punt achter zette. Achteraf blijkt dat de verjonging bij de Spartanen te laat is ingezet. Dat had beter meer gefaseerd kunnen gebeuren. ,,Nu moeten wij bouwen aan een nieuw team en dat is lastig.” Remco van der Heijden is blij met de ervaren trainer Frans van Wijk. Hij noemt de inwoner van Wijk en Aalburg de ideale trainer voor de club. Hij wist op dat moment nog niet dat Van Wijk enkele dagen later zijn verbintenis met Sparta’30 zou gaan beëindigen. ,,Ik sta nu vier jaar bij deze selectie en hoor daardoor al bij de meer ervaren spelers. Ik kan mij nog verbeteren. Ik moet meer lef krijgen om onder alle omstandigheden te blijven voetballen. Ik hoop dat wij met deze groep aan het einde van dit seizoen boven aan het rechterrijtje gaan eindigen.”