Vandaag zijn we in gesprek met Sem van der Stelt, middenvelder/aanvaller van GRC’14. Sem is op zijn vijfde begonnen bij VV Giessen, op zijn negende is hij gescout voor selectieteam APK. Met dit team speelde hij tegen de beste teams van Nederland en uit het buitenland. Na op vakantie een bacterie opgelopen te hebben kon hij een jaar niet voetballen. Na dit jaar werd zijn vader trainer van VV Sleeuwijk C1 en is Sem met zijn vader meegegaan. Op zijn 16e heeft hij zijn debuut gemaakt voor VV Sleeuwijk 1. Toen Sem 20 was kreeg hij het verzoek vanuit GRC’14 (Giessen en Rijswijk combinatie) om terug te keren naar waar het voor hem begon.

banner_koningsport_small_VJ

Momenteel is Van der Stelt al een tijdje uitgeschakeld waardoor die al een tijdje geen veldvetbal meer kan spelen. Ook speelt Sem al een aantal jaar elke zomer beachsoccer in de Eredivisie bij BS Altena, dit heeft hij deze zomer ook voorbij moeten laten gaan. Sem vertelt ons wat hem van het veld houdt en hoe dit gebeurd is. “Met GRC 14 gaan wij altijd op trainingskamp naar het buitenland. Afgelopen keer (Januari 2020) gingen wij naar Mallorca. Ondanks dat het een geweldig mooi trainingskamp was, ging het op de laatste dag mis voor mij. We waren op het vliegveld om terug te gaan toen ik een soort van in elkaar zakte. We zijn toch teruggevlogen met het idee dat het een flauwte is geweest. Dat bleek niet zo te zijn en ik hield iedere dag last van meerdere en verschillende klachten. Na een tijd door gebracht te hebben in het ziekenhuis van Gorinchem was nog steeds niet duidelijk wat er misgaat. In het Erasmusziekenhuis Rotterdam onderzoeken ze op dit moment mijn stofwisseling in combinatie met mijn bloedsuiker. Daar lijkt het mis te gaan. Tot de dag van vandaag gaat het nog steeds niet zoals het zou moeten, maar langzaamaan iets beter en kan ik proberen school, werk en natuurlijk de voetbal langzaamaan iets op te pakken.”

Zo’n blessure waar je geen duidelijk bij hebt waar het nou aan ligt, maakt het mentaal misschien nog wel zwaarder dan dat het al is. We vroegen Sem hoe hij hier mee om gaat. “Het is mentaal heel zwaar geweest. Omdat ik moest oppassen om er ook geen Corona bij te krijgen heb ik maandenlang niemand gezien. Alleen mijn familie en mijn vriendin. Het voetbal miste ik heel erg, maar omdat er vanwege Corona door niemand gevoetbald werd was dit misschien makkelijker te verdragen. Nu de wedstrijden veel worden opgepakt en ik nog niet mee kan doen wordt het gemis wel erger.”

Het is fijn om te horen dat Sem langzaamaan alles weer kan proberen op te pakken. Het is ondertussen al negen maanden geleden dat Sem op trainingskamp is geweest, dus hoe is Sem nu bezig om langzaamaan weer fit te worden? “Op dit moment ben ik met de verzorger van GRC bezig om de basisconditie weer wat op te pakken en vanuit daar zien we wel of er nog meer mogelijk is. Daarbij werk ik er met de artsen van het Erasmus nog aan om nog beter te begrijpen wat er precies misgaat.”

Het is duidelijk dat Sem de testresultaten af moet wachten voordat hij kan zeggen wanneer hij weer mag voetballen. We vroegen naar wat Van der Stelt zijn verwachtingen zijn zodra hij het veld weer op mag. “Ik hoop zo snel mogelijk weer met mijn teamgenoten op het veld te staan. Wanneer dat precies is zal liggen aan de uitkomst van de onderzoeken uit het Erasmus. Ik verwacht en hoop weer alles te kunnen geven met mijn team. We zitten in die 1ste klasse met een zware competitie en we zullen alles moeten geven.”

Klik hier voor meer artikelen over GRC’14
Klik hier voor meer informatie over GRC’14