In het item ‘De Pechvogel’ spreken we met voetballers uit de regio over hun vaak langdurige blessure. Deze editie spraken we met Nick Kant (19) van VV Almkerk. Vorig seizoen wist Nick Kant zijn debuut te maken voor Almkerk 1. De middenvelder is op zijn vierde begonnen bij VV Almkerk, maar in de D’tjes is hij voor twee seizoenen naar TSC Oosterhout gegaan. Na die twee jaar kwam Nick weer terug bij zijn Almkerk. Wij spraken Nick over zijn huidige blessure.

banner_koningsport_small_VJ

Nick raakte al heel vroeg in het seizoen geblesseerd aan zijn knie. Hij vertelt ons hoe deze blessure is ontstaan. “Na de coronastop in Maart begonnen we weer met trainen. Het gebeurde op de 2e training. Het was een soort spelletje 2 tegen 2 en ik wilde open draaien om de bal te kunnen ontvangen en ik bleef met mijn rechter been staan in het kunstgras. Ze dachten eerst dat het mijn meniscus was, maar nadat ik een aantal weken later een MRI scan had gehad bleek dat het mijn voorste kruisband was waar niks meer van over was. Toen hebben we een operatie ingepland en is alles goed verlopen.” Op 4 september is Kant geopereerd aan zijn voorste kruisband. Hij focust zich nu dus volledig op het herstel van zijn knie.

Een blessure is een fysieke klap op je lichaam, maar een blessure waar je er minimaal 9 maanden mee uit ligt is mentaal misschien nog wel een grotere klap. We vroegen Nick hoe hij met deze mentale klap is omgegaan. “Ik vind dat moeilijk om te zeggen maar wat ik vooral doe is dit seizoen als over beschouwen. Ik heb mijn zinnen gezet op volgend seizoen dus het is niet zo dat ik denk dat ik dit seizoen kan spelen. Al kan ik dit seizoen nog spelen is het mooi meegenomen.”

De zinnen staan dus op volgend seizoen. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Er moet een hele hoop gebeuren voordat je na zo een blessure weer helemaal wedstrijdfit bent. Nick is druk bezig met de plaatselijke fysio om er weer bovenop te komen. “Ik ben vanaf week 1 druk bezig met fysio. Ik doe dat nu 3 dagen in de week. Verder heb ik oefeningen die ik iedere dag thuis moet doen waardoor ik wel iedere dag al verbetering voel.”

Kant vertelde ons eerder al dat hij niet verwacht dit seizoen nog te kunnen spelen, wat logisch is met een hele nieuwe voorste kruisband. We vroegen Nick dus wat zijn verwachtingen zijn voor het moment dat hij eindelijk weer op het veld staat. “Ik heb eigenlijk weinig verwachtingen op dit moment. Ik wil gewoon een zo goed mogelijke revalidatie hebben en ik bekijk dat ook per week. Het is niet zo dat ik voor de komende tijd verwachtingen heb.” Het is dus duidelijk dat Nick verwacht volgend seizoen weer op het veld te staan. “Ik wil vanaf de voorbereiding 21/22 weer aansluiting op het veld. Voor mijn revalidatie staat officieel 9 maanden of meer voor.”

VoetbalJournaal wenst Nick super veel succes en sterkte met zijn revalidatie. We kijken uit naar het moment dat Nick weer op het veld staat!

Klik hier voor meer artikelen over VV Almkerk
Klik hier voor meer informatie over Almkerk